02 Ocak 2012

Bakımlı ve Kaliteli Olmak


Hanımlar makyaj yaptıklarında bayağı güzel, çok bakımlı, çok hoş oluyorlar. Daha tatlı oluyorlar. Kadınlar makyaj yapmadığında erkeksi olurlar genellikle, o kadar güzel olmazlar. Makyajla kadın, kadın özelliğini alır. Kadınsı güzellik alır. 

Çiçeği Allah niye boyuyor? “Çiçekler de hep siyah olsun” diyebilir bir adam, hâşâ. Mesela papatyanın ortası sarı, kenarları beyaz, gözümüze çok hoş geliyor. Onu boyayan da Allah’tır. Makyajı yapan da Allah’tır. Cennetteki şekillerine yakın hal almış oluyorlar. 

Yoksa kadın bakımsız ne olur? Görüyoruz dışarıda bakımsız insan, bu nedir? Anlamı ne bunun? Çok küt bir görünüm oluşuyor. Kıyafeti bakımsız, yüzü bakımsız, suratı asık, sapsarı bir surat, saçı pejmürde, karmakarışık, üstü başı dökülüyor. Bu bize yakışmaz. 

Türk delikanlısı yakışıklı olacak, klas olacak, jilet gibi olacak. Güzel giyinecek. Hanımlar çiçek gibi olacaklar. Çok bakımlı ve güzel olacaklar. 

Diyebilir ki adam, “bakımlı olunca çekici olur, çekici olunca da bilmem ne olur”. Ona kalırsa çarşaflı kadın da çok çok çekici oluyor. O niyetledir. Ne alakası var? Çarşaflı kadın olağanüstü çekici olabilir. Bu laf mı? Tamamen niyetledir. İnsan sevgi gözüyle bakarsa sevgi gözüyle bakar. İsterse şehvet gözüyle de bakabilir. O bizim niyetimize, irademize bağlı olan bir şeydir. Aklımıza bağlı olan bir şeydir. Şimdi bakış bu bakış olması lazım. Yani klas ve çok nezih görünümlü olacak Müslüman kadın. 

Mesela ben görüyorum bazı kız kardeşlerimizden. Kaşlar birbirine girmiş,  bıyıklar, hani 12, 13, 14 yaşındaki çocuklarda oluyor ya, erkek çocuklarında bıyıklar olur. Onun gibi bıyıkları var. Göğsünü gere gere geziyor. Bu nedir? Yazık değil mi o kıza? “Resulullah (sav) yasakladı” diyor. Resulullah (sav) öyle bir şey der mi? Resulullah (sav)’i niye yalanınıza ortak ediyorsunuz? O şekilde bakımsız, kirli gezsin der mi Peygamberimiz (sav)? O bir kirdir, yakışır mı?

Müslüman nezih, kaliteli, klas olacak. Avrupa’ya da örnek olacak, Amerika’ya örnek olacak. Her yere örnek olacak. Herkes, insanlar imrenecekler. Çok klas olacak inşaAllah. 

Mesela bazı kadınlar vardır, makyajsız da çok güzeldir. Ne olacak o? Makyajlı hükmünde mi olacak? Mesela gözleri doğuştan sürmeli olur kadınların. Öbürü de suni olarak sürme sürmüş oluyor. Ne farkı var? Aynısı işte. O kendindeki aczini, eksikliğini suni tamamlamış oluyor. Onunla aynı hükme gelmiş oluyor. Mesela bazı kadınların dudakları soluktur, bazı kadınların da dolgun ve çok hoştur görünüşü dudağının. Doğal olarak öyledir. O boyayla onun dengesini sağlamış oluyor. Çirkin görünüşten, itici görünüşten sıyrılmış oluyor. O onu rahatlatır. Kendine güven getirttirir. Süklüm püklüm, böyle pejmürde bir kadın dışarıda psikolojik olarak çöker. Çok olumsuz etkilenir. Dışarıda neşeli olmaz o, mutlu olmaz. Çok rahatsız olur. 

Kadının helaline süslenmesi ayrıdır, orada şehveti devreye sokar kadın. Dışarıda kadın şehveti mi devreye sokmuş oluyor? Sevimli ve temiz olmak, mesela bir çocuk çok sevimli ve tatlıdır. Çiçekler sevimli ve tatlıdır. Hayvanlar sevimli ve tatlıdır. Kadın da öyle, bakımlı ve temiz olacak inşaAllah. Müslümanları böyle palas, bakımsız, pis, pejmürde göstermeye çalışıyorlar. Mesela “niye deodorant kullanmıyorsunuz?” diyorum. “İçinde bilmem ne var” diyor. Leş gibi kokuyorsun, Allah’tan kork! Utanmıyor da. Gidip milletin arasına da oturuyorlar. Ben buna hayret ediyorum. Mesela konuşuyor, ağzı ayrı kokuyor, vücudu ayrı kokuyor. Çok korkunç. Müslüman, ağzı mis gibi kokacak. Vücudu mis gibi kokacak. Tertemiz olacak, değil mi? Tertemiz. Mübarek ve müberradır Müslüman. Temizdir, tahirdir. 

Allah “müşrikler ancak bir pisliktir” diyor. Sen pis oluyorsun, işte müşrik karakterini tam göstermiş oluyorsun. Pırıl pırıl olacak Müslüman, inşaAllah. Solgun, bitkin, pejmürde, bitap görünüm. “O öyle, bu böyle”, bu nasıl olur? O kadınların kendilerine olan güvenleri gider. Etraftaki insanlar da çok rahatsız olur. Bakımlı, temiz, kaliteli ve klas olacaklar inşaAllah.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "25 Ekim 2011" tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder