26 Ekim 2011

Sevginin Zemini


Benim sevgim Allah rızası için olduğu için çok sağlam zemine oturur. Nedenlerini kafamda iyi oturttururum.Severken bende şefkat de gelişiyor. Saygı da gelişiyor, değer verme de gelişiyor. Bir de ben sevdim mi ömür boyu severim, yani geçici sevme olmaz bende. Çok istikrarlı, çok güçlenen bir sevgi olur. Sevgimin gerekçelerini ben iyi beslerim.

Mesela “şu nedenden daha çok sevmem gerekir”, “şu nedenden daha çok sevmem gerekir” diye kafamda onu sürekli güçlendiririm. Geriye de adım attırmam. Mesela kötü olan bir şeyi hemen anında, birkaç salise içerisinde yok ederim kafamda, onu düşünmem. Sevgimi hırpalayacak, bozacak şeylere müsaade etmem. Yanlış bir şey varsa ondan dolayı küsüp, kızmam, onu düzeltip yine devam ederim sevgimde. Sevgimi örselemem, yaralatmam, ona bir zarar verdirtmem. Onun için çok istikrarlı, kararlı, güçlü, gelişen bir sevgiye sahibim.

Güzel ahlaklı aile kutsal oluyor, güzel huylu aile. “Her aile kutsaldır” diye bir şey yok.Ahlaksızı var, kızını gayri meşru yola çekmeye kalkan var, kızından çıkar elde etmeye kalkan var, PKK’lı anne babalar var, kızını başka daha da kötü işlerin içine sokmaya kalkanlar var, uyuşturucuya sevk edenler var. Biz bunlara kutsal ana baba demiyoruz. Biz bunlara ahlaksız diyoruz. Her ana baba kutsal olmaz. Dindar, aklı başında, saygılı, fikre saygılı, inanca saygılı insana biz kutsal anne yahut baba deriz, inşaAllah.

Müslüman’da katılık yoktur. Müslüman’da affedicilik vardır. Ama kızına babası tecavüz ediyor ve binlerce, on binlerce vaka var. Amcası tecavüz etmeye kalkıyor, abisi tecavüz etmeye kalkıyor. Yok, “şu oldu” diyor; bıçaklamaya kalkıyor, bilmem ne oluyor; yüzüne kezzap atmaya kalkıyor. “Aile kutsaldır, sakın sakın ses çıkartma” diyorlar. Neresi kutsal bunun? Kutsal aile; dinine, imanına, mukaddesatına, ahlakına titizdir; sevgi doludur, demokrattır, sevecendir, insanların fikirlerine müdahale etmez, insanlara saygıyla bakar, muhabbetle bakar. İnsanı insan olduğu için sever, Allah rızası için sever. Biz buna kutsal aile, kutsal anne, kutsal baba deriz.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "16 Ekim 2011" tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder