26 Ekim 2011

Kuran Tefsiri


Yusuf Suresi

Hz. Yusuf (a.s)’ın anlı-şanlı güzel hayatını anlatıyor Allah, ona bir sure ayırmış Allah, Yusuf Suresi.

Gerçekten biz, akıl erdirirsiniz diye, onu Arapça bir Kur'an olarak indirdik. (YUSUF SURESİ / 2)
Demek ki akıl erdireceğiz, düşüneceğiz, derin düşüneceğiz inşaAllah.

Biz bu Kur'an'ı sana vahyetmemizle, en güzel kıssaları gerçek bir haber (kıssa) olarak sana aktarıyoruz, oysa sen, daha önce, bundan haberi olmayanlardandın. (YUSUF SURESİ / 3)

 “Biz bu Kur'an'ı sana vahyetmemizle, en güzel kıssaları”bak en güzel kıssaları “gerçek bir haber (kıssa) olarak sana aktarıyoruz”  yani hikaye değil diyor Cenab-ı Allah. Gerçek olmuş olarak aktarıyoruz diyor. “oysa sen, daha önce, bundan haberi olmayanlardandın” bu nedir? Gayb haberdir. Allah gaybten bilgi veriyor.

Hani Yusuf babasına: "Babacığım, gerçekten ben (rüyamda) on bir yıldız, güneşi ve ayı gördüm; bana secde etmektelerken gördüm" demişti. (YUSUF SURESİ / 4)
11, iki tane 1 tabii anlamı bir hayli var. 11 Eylül’deki olaya da işareti var. Güneş ve ay tutulmaları Hz. Mehdi (as)’ın çıkış alametleri. Ona da işaret var. On bir imamdan sonra on ikinci imam Hz. Mehdi (as)’dır. Ona işaret var. Başka da var ama şimdi neyse.

(Babası) Demişti ki: "Oğlum, rüyanı kardeşlerine anlatma, yoksa sana bir tuzak kurarlar. Çünkü şeytan, insan için apaçık bir düşmandır." (YUSUF SURESİ / 5)
Bak “rüyanı kardeşlerine anlatma.” Cahile, cühelaya ahir zamanın, Mehdiyetin  güzelliklerini anlatınca ne oldular? Kudurmuş köpek gibi bize saldırmaya başladılar. Bazı müşrikun ve müşrikat, münafıkun ve münafıkat. Biz rüyamızı anlattık dedik ki; “İslam ahlakı dünyaya hakim olacak” dedik “Hz. Mehdi (as) çıkacak, İsa (as) Mesih inecek” dedik. Güzel rüyamızı, gerçek olan rüyamızı anlattık. Güya kardeşimiz gibi görünen bir kısım münafık, münafıkat, Müslüman görünümlü kişiler, kudurmuş köpek gibi ağızlarından salya akıtarak bizlere saldırdılar. “yoksa sana bir tuzak kurarlar” diyor Allah ayette. Onlar da tuzak kurdular. Oyun oynadılar. Küfür ile iş birliği yaptılar. “Çünkü şeytan, insan için apaçık bir düşmandır." Yani deccal, deccaliyet, şeytan insan için apaçık aleni bir düşmandır.

"Böylece Rabbin seni seçkin kılacak, sözlerin yorumundan (kaynaklanan bir bilgiyi) sana öğretecek ve daha önce ataların İbrahim ve İshak'a (nimetini) tamamladığı gibi senin ve Yakub ailesinin üzerindeki nimetini tamamlayacaktır. Elbette Rabbin, bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir." (YUSUF SURESİ / 6)
 "Böylece Rabbin seni seçkin kılacak” diğer insanlar arasından seçecek. Allah ona yorum öğreteceğini gösteriyor. Hz. Mehdi (as) da çok güzel yorumlayacak hadisleri ve ahir zaman olaylarını. En güzel yorumlayan kişi o olacaktır. “Daha önce ataların İbrahim ve İshak'a (nimetini) tamamladığı gibi senin ve Yakub ailesinin üzerindeki nimetini tamamlayacaktır.” Yakup ailesi yani İsrail. Hz. Mehdi (as) hangi soydan? Ben-i İsrail soyundandır. Hz. Davut (a.s) soyundandır. Nimetini nasıl tamamlıyor? Mehdi’sini İslam Alemi’nin başına geçirerek, bütün İsrail oğullarını, bütün İsmail oğullarını, bütün Müslümanları kurtararak. Bu ayet gerçekleşmiş olacak, inşaAllah.“Elbette Rabbin, bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. Andolsun” diyor yemin ediyor.

Andolsun, Yusuf ve kardeşlerinde soranlar için ayetler (ibretler) vardır. (YUSUF SURESİ / 7)
İlgilenen için, soran için. Sormayan için yok. Allah şart koymuş “soran için vardır” diyor.

Onlar şöyle demişti: "Yusuf ve kardeşi babamıza bizden daha sevgilidir; oysaki biz, birbirini pekiştiren bir topluluğuz. Gerçekte babamız, açıkça bir şaşkınlık içindedir." (YUSUF SURESİ / 8)
Müthiş bir kıskançlık içerisine giriyor o devirdeki kişiler. “Oysaki biz, birbirini pekiştiren bir topluluğuz” şu anda da müşrikler ve münafıklar birbirlerini hakikaten destekliyorlar. Büyük bir ittifak grubu oluşturuyorlar.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "10 Ekim 2011" tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder