09 Ekim 2011

Kuran Tefsiri


Müminun Suresi, 62-64

“Hiç kimseye güç yetireceğinden fazlasını yüklemeyiz;” hâlbuki dünya çok müsait böyle bir şey için. Yani insanın takatinin çok üstünde acayip olaylar olabilir. Hiç olmuyor, Allah’ın hikmeti. Mutlaka insanın dayanabileceği gibi oluyor.

“elimizde hakkı söylemekte olan bir kitap vardır ve onlar hiçbir haksızlığa uğratılmazlar.” Kaderin nasıl mükemmel yaratıldığı Allah söylüyor. O kitap da kader.

“Hayır, onların kalpleri bundan dolayı bir gaflet içindedir. Üstelik onların, bunun dışında yapmakta oldukları (birtakım şeyler) vardır; onlar bunun için çalışmaktadırlar.” Darwinizm, materyalizm böyle ipsiz sapsız abuk subuk inançlar için.

“Nihayet, onların refahtan şımaran önde gelenlerini” Genellikle böyle ülkelerin ileri gelenleri, kapitalizmde biliyorsunuz, vahşi kapitalizmde zengin, şımarık olan bazı kesim devletin kilit noktalarını kontrol altında tutmak için elinden geleni yapar ve çoğunda da başarılı olurlar.

“azap ile yakalayıverdiğimiz zaman, onlar hemen feryadı basacaklar.” Vahşi kapitalizmin öncüsü olan vahşi kapitalistlerin ruhunu Allah Kuran’da belirtiyor, üsluplarını.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "4 Ekim 2011" tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder