09 Ekim 2011

İncil ve Tevrat


“Bir din bilgini yaklaşıp ona, "Tüm buyrukların en önemlisi hangisidir?" diye sordu. İsa şöyle karşılık verdi: "En önemlisi şudur: 'Dinle, ey İsrail! Allah'ımız olan Rab tek Rab'dir. Allah'ın olan Rab'bi bütün yüreğinle, bütün canınla, bütün aklınla ve bütün gücünle sev. İnsanın Allah'ı bütün yüreğiyle, bütün anlayışıyla ve bütün gücüyle sevmesi, komşusunu da kendi gibi sevmesi, tüm yakılmalık adaklardan ve sunulan kurbanlardan daha önemlidir."(Markos, 12:28-33)

Ne güzel ifade, nur ala nur. Allah İncil için nur diyor. İşte bu geçerli olan hükümler için. Tahrif olmuş kısımlarından sorumlu değiliz. Ama sorumluyuz bunlardan. Ne güzel açıklama. Sevgiyi ne güzel İncil anlatıyor. Ne güzel vurguluyor. Bu hükümlerden sorumluyuz biz. Bunları okuyacak kardeşlerimiz. Ben bunları kitap haline getirdim. İncil’in ve Tevrat’ın nur olan hükümleri vardır. Okuyorum, görüyorsunuz. Kalplere ferahlık, inşirah veren, Allah’ın övdüğü hükümlerdir. Kuran’da Allah Tevrat’tan, İncil’den bahsediyor. Tevrat ve İncil yok demiyor ki Allah. Var diyor. Tahrif olan yeri muhatap olmayız. Biz de İslam’a, Kuran’a uyuyoruz. İncil ve Tevrat’ın anlaşılması da Kuran’a göre olur. Kuran’dan anlarız inşaAllah.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "1 Ekim 2011" tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder