09 Ekim 2011

Allah Neden Hz. İsa (as)’ı Babasız Yarattı?


Allah, harika olsun, insanlar şaşırsın, hoşuna gitsin, mucize olsun diye Hz. İsa (as)’da olağanüstü şeyler yaratmıştır. 

Yani bir tek o değil ki. Bak, babasız yaratıyor, bir. İki, ölüyü dirilttiriyor. Üç, bu dünyadayken başka bir boyuta alıyor. Görünmez hale geliyor. İki bin yıl sonra geri göderiyor. Yani bunlar hepsi zaten harika. Hz. İsa (as)’da harika çok fazladır. Mucize çok fazladır. Her peygamberde o kadar mucize yoktur. Hz. İsa (as)’da çok fazladır. Allah öyle yapmış, maşaAllah. Görülmemiş bir şey daha önce. Otuz üç yaşına kadar yaşıyor, tebliğ yapıyor. Bakıyorsun, odanın içinde yok. Allah Katına almış.

Mesela ölü mezarda “Kum biziznillah, Allah’ın izniyle kalk” diyor, adama. Şaşkın, kalkıyor adam. “Noldu bana” diyor. Ölü diriliyor, normal ölü. Mesela üç günlük ölü. Ölmüş, normal mezara koymuşlar adamı. Diriliyor adam. Kalbi falan tamamen durmuş yani. Bildiğin klasik ölü. “Kalk” dedi mi kalkıyor, Allah’ın izniyle. Allah Hayy ismiyle tecelli ediyor, Hz. İsa Mesih (as)’da. Güzellik olsun, hoşumuza gitsin, heyecan versin. Yoksa Hz. İsa (as) mesela bak bir kardeşimiz şuradan çıkıyor, merdivenden gidiyor. Aynı metot yani aynısı. Yok, göremiyoruz. Bir de bakıyoruz, biraz sonra geri geliyor. Aynı metod, aynı şey. Allah bize gösterdiğinde gelmiş oluyor. 

Göstermediğinde de gitmiş oluyor. O kadar. Mesela “bu ölü” diyor, Allah. Ölü olduğuna inanıyoruz. Bir bakıyoruz, “bu diri” diyor, Allah. diri olduğuna inanıyoruz. Göstermekle ilgili. Herkes uykudayken ölür. Sabah olduğunda diriliyor. Adam, “bir gün öleceğim” diyor. Her gün ölüyorsun sen. Haberi yok. Her gün ölür. Ölmek için yatar. Yatağa yattığında ölüm döşeğine yatar her insan. Var ya hani “ölüm döşeğine yattı artık” derler.

“Can çekişiyor. Ölüm döşeği” derler. Hastanelerde komaya girer. Ölmenin tam anlamıyla tahakkuk ettiği yerdir uyku. Uyuyan insan, ruhu alınıyor. Komaya giriyor yani. Sabah komadan çıkıyor. Ağır komadan çıkıyor. Yeniden Allah ruh veriyor. Ayağa kalkıyor.Kimini de ruhunu geri iade etmiyor Allah. Sabah bakıyorsun kalmış yatakta, inşaAllah.

Seyyidina İsa Mesih (as), herkesin seveceği bir peygamberdir. Bütün Hıristiyanlar çok sever. Bütün Müslümanlar çok sever. Onun için Allah Ahir zamanda onu görevlendirmiş. Özel yaratılmış. Herkesin seveceği bir peygamber gönderiyor Allah. Hz. Mehdi (as)’a yardımcı olarak, Hz. Mehdi (as)’a vezir olarak.

Nur ağabeyleri, ağabeylerin ileri gelenleri toplanmışlar. “Evet” demişler, “İsa Mesih (as) 2000’li yıllarda geldi” demişler. Münafıklar ateistliğe karşı, Allah’sızlığa, Kitap’sızlığa, dinsizliğe karşı Müslümanların güç bulacağı, çok önemli, çok etkili bir yolu kapatmaya çalışıyor.

O nedir? Hıristiyanlarla ittifak etmek, dindar Hıristiyanlarla. Ve dindar Musevilerle ittifak etmek. Çünkü öyle bir güç bir araya geldiğinde kahredici bir güç olmuş oluyor. Yani mümkün değil karşısında duramazlar. Fikren, imkanlar açısından duramazlar. Ama bölümlere ayrıldığında Müslümanlar, Hıristiyanlar ayrı, Museviler ayrı; dindarlar, o zaman güç bölünmüş oluyor. Üçe bölünmüş oluyor. Müslüman, Hıristiyan, Musevi. Müslümanları da kendi içinde cemaatlere, gruplara, mezheplere ayırarak güçlerini kırıyorlar. Ama münafıklar diyor ki, “doğru yoldasınız siz” diyor.

“Mesela sen Sünni’sin. Senin ne işin var Şii ile? Ne işin var Caferi’yle? Ne işin var Vahabi’yle? Onları kafir, doğranması gerekiyor pırasa gibi” diyerek, Müslümanların gücünü yok etmiş oluyorlar. Hâlbuki Müslümanlar kendi aralarında mezhep ve cemaat farklılıklarını tamamen bırakıp bir kere birleşmeleri gerekiyor bir. İki, dindar Hıristiyanlarla ittifak etmeleri gerekiyor. Üç, dindar Musevilerle ittifak etmeleri gerekiyor. Çünkü deccaliyet çok büyük bir güç. Ama münafıkların tuzu kuru tabii. Onlar işine gücüne baksın, keyfine baksın, dünyevi ne çıkarı varsa onu peşinde olsun. Orada züppelik yapar, akıl verir. Ve o kafayla, şeytani kafa ile de İttihad-ı İslam’ı engelleyeceğini düşünür.

Hâlbuki İttihad-ı İslam’ı Allah bir kere kaderde yazmış. Bunu kimse durduramaz. İttihad-ı İslam’ın nasıl oluşacağını da bize Allah Kuran’da gösteriyor ve Hıristiyanlarla ittifak etmemiz gerektiğine de Kuran açıkça işaret ediyor. Onlara nasıl tebliğ yapacağımızı, nasıl konuşacağımızı, hatta “‘biz Hıristiyan’ız’ diyenleri size yakın bulursunuz” diyor Allah ayette. “Size daha yakın bulursunuz” diyor.  Ayet var, Kuran ayeti var.

Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "4 Ekim 2011" tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder