26 Ekim 2011

Allah'ı Çok Şiddetli Sevmek


İyi insan nadir oluyor. Güzel insan nadir oluyor Makul, dengeli, tutarlı,sevgi dolu, sevecen insan çok nadir. Onun için iyi insana rastladığında insan bırakmamalı. Onunla mutlaka dost olmalı, arkadaş olmalı, çok sevmeli, inşaAllah.

Aşktan kasıt çok şiddetli sevmek. Allah’ı çok şiddetli sevmek. Muhabbet, sevgi zaten aynı kelimeler. Tutkuyla sevmek, aşkla sevmek, coşkuyla sevmek, delice sevmek, çok beğenmek, en yüksek muhabbetle coşkuyla sevmek hepsi aynı şeyler. Allah’ı aşkla sevmenin anlamı; Allah’ı en yüksek sevgiyle, en yüksek coşkuyla, en muhabbetle seviyoruz anlamına geliyor. “Allah’a aşk duyulmaz” diyorlar. Niye duyulmasın Allah’a aşk? Derin aşktan kasıt nedir? Derin sevgidir, derin muhabbettir.
 Allah’tan en şiddetli korkuyla korku duymak, Allah’ı en şiddetli sevgiyle sevmek gerekir, en yüksek güçte. Niye ortalı sevelim Allah’ı? En yüksek sevgiyle severiz. En yüksek korkuyla Allah’tan korkarız. Takva olunca en takva olmak isteriz, en güzel insan olmak isteriz, en güzel ahlaklı insan olmak isteriz. Niye ortalı olalım?
Genç kızlar eğer bir ensest vakası varsa, hemen savcılığa başvuru. Ensest vakası örtülür mü? Yeri göğü birbirine katsın genç kızlar. Sonuna kadar yanlarındayım. Gelsinler, direkt bize gelsinler, söylesinler inşaAllah. Yok öyle şey. Mesela tehdit edilenler de yeri göğü birbirine katsınlar. Ölümle tehdit edilen çocukları sonunda öldürüyorlar, yaralıyorlar. Polise de söyle, her yere söyle, bizi de ayaklandır. Gece gündüz nöbet tutarız başında. Ne olacak? Gider, orada bir yerde nöbet tutarız, bekleriz başında.
 Şu an cennet ve cehennem hazır vaziyette Kuran’a göre. Allah detay detay cennetin bütün özelliklerini anlatıyor. Yüzlerce detay var. Şu an bir boyut olarak var. “Yeryüzünde”demesi, mekansızlık olduğu için söylüyor Cenab-ı Allah. Mekan yok ki Allah Katında. Zaman da yok, mekan da yok. Kıyamette dünya darmadağın oluyor. İnsanlar yerden çıkıyorlar. Ama ondan sonra cennete ve cehenneme götürülüyorlar. Ayrı bir boyuttur cennet ve cehennem.Apayrı bir hayattır, yepyeni bir diriliştir. Fizik kanunları kalkmış, bütün kanunlar kalkmış oluyor. Allah’ın bütün kanunları değişmiş oluyor. “Yepyeni bir yaratılış sizi yaratacağım” diyor Allah.

Biz Allah’ı aşkla, coşkuyla, en yüksek sevgiyle severiz. Canımız kurban olsun Allah’ın yolunda, inşaAllah. Biz O’nun için varız. Allah için varız. Sebeb-i hayatımız Cenab-ı Allah. En derin aşkla seviyoruz, en derin muhabbetle Allah’ı seviyoruz. Tecellilerine de, sıfatlarının tecellilerine de derin bir sevgimiz, muhabbetimiz var, inşaAllah.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "17 Ekim 2011" tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder