09 Ekim 2011

Birlik Olmak

Birleşme imanla olur, Allah sevgisiyle olur. İnsanların çoğunun ruhu egoistliğe daha yatkındır. İnsanlar egoist, bencil ruhu daha çok benimserler. Yani araba benim olsun. Benim kendi çoluğum çocuğum kurtulsun. Kendi ailem rahat etsin, kendim rahat edeyim kafasındadır pek çok insan. Bencillikten, egoistlikten kurtulmanın yolu İslam’dır, Allah sevgisidir


Yoksa adam yabancı bir ülkeyle birleşmeyi niye istesin? Yani “başımıza iş çıkarır” der adam. Mesela bak Avrupa egoistçe bakıyor. Ne diyor Avrupa Birliği? “Türkiye girerse” diyorlar, “parasal yönden dengemiz bozulur. O yüzden istemeyiz” diyorlar. O kadar.“Rahatımız kaçar”  diyorlar. Ülkeler arasında da dikkat ederseniz savaşlar, şunlar, bunlar, birçoğu egoistlikten çıkar, bencillikten çıkar. Milli egoizme biliyorsunuz faşizm deniliyor. İnsanların büyük bölümünün ruhu böyledir. Türki devletlerle birleşmek istemek nasıl olur? Allah aşkıyla çok sevgi dolu olursun. İnsan sevgisiyle dolu olursun. Daha çok insan sevmek istersin, daha çok insanla görüşmek istersin. Dost canlısı olursun, o zaman onları da yakın bilirsin Allah’ın güzel kulları olarak. Yoksa böyle bir olay olmaz. 


Eskiden beri söylenir, “Türk devletleri birleşsin, Türkiye büyüsün, turan olsun” denir. Defalarca deneme yaptılar falan. Daha da adamları uzaklaştırdılar. Bu tip girişimde bulunanlardan daha soğudular. Çünkü girişimde bulunan adamlar egoist yaklaştılar, çıkarcı yaklaştılar. Hemen gelir gelmez. “Sizden ne ticaret yapabiliriz? Ne çıkar sağlayabiliriz?” Baktılar adamlar sevgiye dayalı değil, çıkara dayalı. Kardeşlerimiz hoşlanmadı bu işten. Mutlu olmadılar. Çünkü çıkar için birisi birine yaklaştı mı bu rahatsız edicidir. Sen tam sevgi için beklerken, dostluk için beklerken, iyi niyetle, Allah rızası için aşkla seveceğini düşünürken bakıyorsun adam senden ne koparacağının peşinde. O zaman olmaz. İddia edilen Ergenekon Terör örgütü mensupları zamanında o tip girişimde bulundular. O tip hareketlerde bulundular. O insanları daha da soğuttular, nefret ettirdiler. 


Mesela gidin sorun Türki devletlerde, adamlar “aman aman” diyorlar,“sakın.” Çünkü o kafaya böyle karşılık verirler. Egoist oldun mu öyledir. Ama egoistlik, bencillik yoksa sevgi varsa gelir. Onu seven insanlar varsa orada, sevgi varsa o sevgiyi tatmak için, o sevginin güzelliğini, o heyecanın güzelliğini yaşamak için gelir. Kedi bile değil mi? Hayvan mesela sevgi gösterilirse mırıldıyor, şakalar yapar, hareketleri çok hoş olur. Kendini sevdirmek için, değil mi? Neler yapar sevildiğini anlarsa? Adam tekmeyle onu uzaklaştırırsa hayvan kaçıyor ondan. Daima panik halde oluyor, uzaklaşıyor. 


Sevgi kainata hakimdir. Allah’ın verdiği kutsal bir nimettir, güzel bir nimettir. Onun için böyle siyasi soğuklukla, resmi soğuklukla, buz gibi bir yüzle, abuz bir çehreye“gelin kardeşim birleşelim”dersen, adam gelmez. Ama aşkla, şevkle böyle candan sarılıp “ben sizi çok seviyorum, aşkla seviyorum. Siz benim kardeşimsiniz. Ben sizleri görmeden edemiyorum” dersen o zaman esas sevildiği yere gider. Sevilmediği yere insan gitmez.

Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "6 Ekim 2011" tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder