26 Ekim 2011

Kuran Tefsiri


Tur Suresi

 “Yoksa hileli-bir düzen mi kurmak istiyorlar?”yani “oyun mu kurmak istiyorlar?” diyor Allah. 

“Fakat (asıl) ‘o inkar edenler hileli-düzene düşecek olanlardır” diyor. “Yaptıkları düzene kendileri düşecekler” diyor. Münafıklar da kendi açtıkları düzene düştüler. 

“Eğer gökten bir parçanın düşmekte olduğunu görseler bile: "Üst üste yığılmış bir buluttur." Derler” “bir şey yoktur” hani var ya böyle önemsiz, dalga geçer bir üslupları oluyor.

“Öyleyse sen onları (en dayanılmaz azapla) çarpılacakları günlerine kavuşuncaya kadar bırak” kıyamet vaktine kadar bırak. Kaçıncı ayet? 45. ayet. Kaç yılında kopmasını söylüyor Bediüzzaman? 1545. 

“O gün, ne hileli-düzenleri kendilerine herhangi bir şeyle yarar sağlayacak, ne yardım görecekler” diyor Allah. Durdursunlar bakalım havada roketle moketle. Zaten  o devirde roket moket de kalmayacak. Akıl almaz bir çöküntü, akıl almaz bir sefalet, akıl almaz bir pislik içerisine düşecekler. Önce komünist olacaklar. Sonra komünistliğin batağının, pisliğin içerisine düşüp çok rezil ve perişan bir hayata dönüşecek ortalık. Bütün evleri leş gibi yapacaklar. Her yeri yıkıp yakacaklar. Her gün cinayet işleyecekler. “Sokaklarda böyle hayvanlar gibi ilişkiye girerler” diyor Peygamber Efendimiz (s.a.v). Herkes birbirinin o onu dövecek, o onu sövecek, o onu öldürecek. Her yerde yağma, gasp. Akıl almaz bir pislik, her yer böyle leş gibi olacak. Bayağı berbat olacak, ondan sonra kıyamet onların üzerine kopuyor.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "12 Ekim 2011" tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder