09 Ekim 2011

Hicri Takvim


Peygamberimiz (sav) zamanında hicri takvimin olmadığını ve Peygamberimiz (sav)’in hicri takvime göre hadisi olamayacağını söyleyen izleyici sorusu ile ilgili:

Zaten hadis de yok ki öyle, hicri 1400 ile ilgili. Bediüzzaman’ın sözü var ama “1400 sene sonra Hz. Mehdi (as) çıkacak” diyor. O hadis değil. Ayrıca sene veriyor orada, hicri takvimle ilgili bir şey söylemiyor. Zaten hicri takvime göre bir hadis-i şerif yok... Allah hicri takvimin olacağını kaderde biliyor muydu, bilmiyor muydu? Biliyordu. Hicri takvimi kim yarattı? Allah yarattı. Gaiple ilgili olan haberlerde hicri takvim olduğunda herhangi bir şekilde, bir işari mana, mesela bir cifri mana olduğunda o doğrudur. Niye? Hicri takvimi Allah yaratıyor. Daha Peygamberimiz (sav) doğmadan hicri takvim vardı. Hz. Musa (as) devrinde vardı. Hz. Âdem (as)’ın çamuru karılırken hicri takvim vardı. Kıyametin vaktinde de var. Daha dünya yaratılmadandı, daha böyle ilk Big Bang, patlama olmadan önce de hicri takvim vardı. Doğru mu yanlış mı? Doğru. O zaman gaiple ilgili Allah’ın bildirmesiyle inşaAllah, hadise uygun bir açıklama yaparsa bir âlim veyahut ebcedden bir mana çıkarırsa tam doğru olmuş oluyor o zaman. Çünkü bakın Peygamberimiz (sav)’in daha babası doğmadan hicri takvim vardı. Allah Katında vardı, Allah biliyordu. Allah yaratmıştı. Dolayısıyla bu konuyu anlatırken ufuklu anlatmak, derin düşünerek anlatmak gerekir. 

Bu konuda zaten hadis-i şerif de olmadığı için kardeşimizin açıklamasını güzel buluyoruz, doğru buluyoruz ama öyle bir sorun yok zaten. Öyle bir konu yok. Fakat mesela Peygamberimiz (sav) diyor ki “ümmetimin ömrü 7000 yıldır. Bunun 5600 yılı geçmiştir”. 7000’den 5600’ü çıkarttığımızda 1400 kalır. 1400 ile 1500 arasında her şey bitecek demektir. Miladi hesap yapmak istiyorsan 2120. Biz anlaşılsın diye hicri takvimden söylüyoruz yoksa miladi takvimle hesap yapılamaz demedik ki biz. Miladi ile de yaparsın, gayet güzel yapılıyor, yapıyoruz da zaten. Fakat tam kafanızda canlanması için biz hicri takvimle söylüyoruz. Yoksa zaten hesap ortada.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "2 Ekim 2011" tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder