26 Ekim 2011

Her Güzelliğin Sahibi Allah’tır.

Her güzelliğin sahibi Allah’tır. Sizin güzelliğinizi de Allah yaratır. Bir de güzelliği sevdiren de Allah’tır. Sırf güzel olmak yeterli değildir. Güzele içimizde Allah bir heyecan koyuyor. Tarif edilemeyecek bir zevk koyuyor. Açıklayamıyoruz. Mesela güzellikten niçin etkilendiğimiz açıklanamaz. Yani bilimsel olarak açıklayamaz. Heyecan duyuyoruz. Hoşumuza gidiyor. Zevk alıyoruz. Tarifi olmayan bir şey. Kalbimiz daha fazla atıyor, içimiz esiyor. Bir hoşluk. “Tarif et” desek, tarif edemeyiz. “Sevgiyi tarif et” desen, edemiyoruz. Ama hoşluk, insanın hoşuna gidiyor. Onu yaratan da Allah, güzelliği yaratan da Allah. Onu takdir etme özelliğini veren de Allah. İstese Allah güzelden bizi korkutabilirdi; tedirgin olurduk güzelden. Çirkini beğendirirdi istese. Çirkin bize çok güzel gelebilirdi. “Ne kadar güzel” derdik çirkine. Mesela güzele de, “ne kadar çirkin” derdik. Tamamen kalpler Allah’ın elinde. O sözleri söyleten de O’dur. 


İltifat, sevgi sözlerini söyleten de Allah’tır. Sevdiğine karşı nezaketi, koruma hissini veren de Allah’tır. 


İnsan sevdi mi, kırmak istemez, üzmek istemez, tedirgin etmek istemez. “Nasıl iyi davranabilirim?” der. Mesela iltifatın kökeninde de o var. O güzelliğe karşı şükür hissinin bir tecellisi o. Güzellikten insan heyecan duyuyor. Ne yapsın? İltifat ederek deşarj oluyor. O bir hamddır. Allah’a teşekkür etmektir. “Ya Rabbi, ne kadar güzel yaratmışsın!” diyoruz. O kalbimizde itminan meydana getirir, güzellik. Yani ona bakıp mesela hoşnut olmak bir nimettir, güzelliktir.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "8 Ekim 2011" tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını http://www.a9.com.tr  adresinden seyredebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder