14 Aralık 2012

Sonsuz Gücün Kontrolündeyiz Ve O'na Emanetiz !



Her şey nimet. Televizyon bir nimet, müzik seti bir nimet. Her şey ucu bucağı yok. Mesela her evde televizyon var. Dünya ev dolu. Evlerin odaları bile televizyon var. Televizyonların ayrı ayrı kumandaları var. Kalkmasınlar, rahat etsinler diye Allah, yerden kumanda etsinler diye. Bütün kanalları emirlerine getiriyor Allah. Camın üstünde insanlar hareket ediyor. Bütün dünyayı camın üstüne oturtuyor Allah. Gemiler, vapurlar, şunlar, bunlar hepsi camın içine oturuyor. Samba yapanlar, oynayanlar, gülenler, konuşanlar, arabalar, evler aklına ne gelirse. Ormanlar, denizler hepsi camın üstünde oynuyor. İstediğin gibi bak. Bir tozu dumanı da yok, rahatsızlık da vermiyor. Deniz olsa suyu dökülecek belki, araba olsa egzoz gazı olacak. O da yok tertemiz, nur gibi. Başına iş de çıkartmıyor, sana bir rahatsızlık da vermiyor. Hepsinin iyi yönleri ile bağlantıda oluyoruz. Ne kadar zevkli, ne güzel, cennet gibi, maşaAllah.

“Demek ki, bu yazıyı yazdıran Allah, yemek yediren Allah, güldüren Allah, elimi yıkayan Allah, bana sizi gösteren Allah.” MaşaAllah, bir hanım kardeşimiz yazmış. Geçen gün sabah kalktım, Allah beni yıkıyor, maşaAllah. Elimi vesile ediyor. Ne kadar güzel. Bir ihtiyacım oldu mu, hem de mis gibi sabun kokusu, parfüm kokusu oluyor. Sonra kuruluyor beni, sonra saçımı kurutuyor. Ne kadar büyük kolaylıklar. Mesela tertemiz hazır gömlekler bulunduruyor Allah. “Giyimlikler var ettik size” diyor, hazır gömlek onu giydiriyor, Allah kıyafet giydiriyor. Sonra sokağa çıkartıyor, araba denen bir şey gösteriyor Allah, kapısına geliyorsun, kapısını kapatıyorsun, camekanda görüntüler sürekli değişiyor, geziyor, geziyor sonra şak, istediğin yere geldin deniliyor. Cin arabası gibi, çok acayip. Belirli bir süre sadece, sadece orada oturacaksın o kadar. Görüntü akıyor, akıyor, hangi mekanda gidiyorsun, hangi mekanlarda geziyorsun, dışarıdaki mekan ne? Ondan haberimiz yok? Sadece iman ediyoruz, dışarıda mekan var diye. Bilmiyoruz. Simsiyah bir alem ama bizim gördüğümüz rengarenk gayet güzel bir de üç boyutlu, uzaklıklı yakınlıklı. Bak orada bir şey var dikkat et falan diyoruz. Her yer metafizik.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder