13 Aralık 2012

Dua Belaya Set Olur !


 Vakit varken, imkan varken Allah’a samimi dua etmek lazım. Bela geldikten sonra değil. Duayı aksatmamak lazım. Dua aksatıldığında, bela yol bulur gelir, Allah esirgesin. Gününü Müslüman duasız geçirmemesi lazım. Sabah, öğle, akşam beş vakit namazında sürekli Allah ile bağlantı halinde olması lazım. Duanın kesilmesi belanın akışı için yol açar. Normalde settir belaya, dua. Seti açmış olursun. Açtın mı bela oradan akar geçer. Çünkü Allah’ı unutmuş oluyorsun. O zaman Allah kendini hatırlatacak başka bir şey yapabilir.

Milletimiz İslam’a istidatlı bir millettir, bizim milletimiz. Yani İslam, Kuran, Allah’ın hikmeti fıtraten çok müsaittir. Mesela bazı milletler fıtratları pek müsait olmuyor. Daha değişik oluyor, daha donuk oluyor. Bizim milletimizin fıtratı çok iyidir. Mesela Üstad’ın açıklamalarında da biz bunu görüyoruz. Ama bizim milletimiz hem dindarı sever, hem kendisi dindar olmaktan çok hoşlanır, gıdasıdır bizim milletimizin. Mesela bir mevlit okunduğunda ona şifa olur, hoşuna gider. Köyde cami yoksa bunalırlar, sıkılır köylüler yapamaz. Yani kendi evi olmasa bile köye illa ki cami isterler. Böyle güzel, hoş bir cami minberli, halıları falan düzgün olsun, onlarla iftihar ederler. Onun için her köye bir cami. Mesela dünyada en çok cami olan ülke olabilir Türkiye. Yani millet olarak camiyi seviyorlar, Allah’ın anıldığı bir yer olduğu için. Mesela mevlit hoşlarına gider, Kuran tilaveti hoşlarına gider. Evlerde Kuran okunsun böyle yüksek sesle içleri açılır. Allah anıldığında ferahlar bizim milletimiz.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder