24 Aralık 2012

Milletçe Coşkuyla Allah'ı Daha Çok Sevmemiz Lazım!


Millet olarak birbirimizi sevmemiz lazım fakat, Allah’ı sevmemiz her şeyin üstündedir. Allah’ı sevmeyen bir milleti Allah perişan eder. Allah’a ilgi duymayan bir milleti Allah perişan eder. Birbirini sevmesi mümkün değildir öbür türlü milletin. Allah sevilmeden, Allah’a hayran olunmadan, Allah’a aşk duyulmadan, bir millette bereket bolluk olmaz. Sadece sefalet, sıkıntı, azap, bölünme, kahır olur, başka bir şey olmaz. Biz tabii ki rahat huzurlu yaşayalım diye Allah’ı sevmiyoruz. Allah’ı sevmemiz gerektiği için seviyoruz. Vicdanımızın gereği olduğu için seviyoruz.

Ama milletçe coşkuyla Allah’ı daha çok sevmemiz lazım, daha çok bağlanmamız lazım. Bereket de, bolluk da, güzellik de, iyilik de, huzur da, büyüme de, güç de, iktidar da, dünya hakimiyeti de bu sırrın içindedir. Bu sırrın dışına çıktığında mümkün değil. İstediğin teknik önlemi al, istediğin ülkeyle yardımlaş, istediğin propagandayı yap, istediğin bilim adamlarını devreye sok, sürünme ve beladan, ıstıraptan, acıdan başka bir şey gelmez. Mümkün değil, çünkü bütün güç kudret Allah’ın elinde. Fakat bir kısım insanlar bunu anlayamayınca, maddeyi ve olayları Allah’tan bağımsız zannedince belaya kapı açılıyor. Bela yol bulup geliyor.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder