01 Aralık 2012

Sosyetenin Dinle Tanışmasını Biz Sağladık!


 Bu yaptığımız özel çalışma, özel akım Türkiye de ve tüm dünyada ciddi değişikliklere sebep oldu. Sosyetenin dinle tanışmasını, biz sağladık. Bilinmiyordu, bağlantı yoktu yani. Tamamen camii cemaatleri kendi içlerinde kalıyorlardı. Bazı böyle gettolar oluşmuştu, kendi içerisinde bir sistem vardı. Ama bizim bu gayretlerimiz sonucunda, dekolte hanımlarda artık namazlarını kılmaya başladılar, İslam ile bağlantı kurdular, mini etekli hanımlarda İslam’ı samimi olarak yaşamaya başladılar. Modern gençler İslam’ı yaşamaya başladılar. Dünyanın her tarafında ciddi bir canlanma oldu.

Özellikle Darwinizmi, materyalizmi ezmemiz, Darwinizmin ezilmesi dini anlatmakta zorlanan gençlere müthiş bir kolaylık sağladı. Daha önce Darwinizm noktasında ezildikleri için, dini anlatamıyorlardı. Ancak dindarlıklarını gizleye biliyorlardı. Ama sonra Darwinizm ezilince, yol sonuna kadar açıldı, sonra iman hakikatlerini bilimsel olarak açıklamamız, belgelerle, fotoğraflarla ispat etmemiz, Kuran’ı da çok rahat açıklamalarına sebep oldu, muazzam bir coşku geldi ondan sonra. İsrail’de de dindarların gelişmesi, dindarlığın gelişmesinde, bizim etkimiz çok büyük oldu. Çünkü orada da Darwinizm hâkimdi, Darwinizme kimse bir şey diyemiyordu, İbrani dilinde Darwinizmi yerden yere vuran eserlerimizi dağıttık, toplantılar yaptık.

 Şuan İsrail’de de gençler, dine süratle dönmeye başladılar. Ama yanlış muhafazakârlık, yanlış tutuculuk anlayışı uygulanırsa din yayılmaz. Dekolte bir hanım, dekolte bir hanımdan ancak dini anlayabilir, onun anlatmasını kabul edebilir. Güzel ve alımlı bir hanım, güzel ve alımlı bir hanımı dinler. Sakallı, bıyıklı, kokan, şekilsiz bir insandan anlaması zor olur, dinlemez. Çünkü der ki; “Bunun zaten kültür düzeyi, görünümü, ruh hali ile çökmüş bir insan. Bu ancak ahiretten bir şeyler umabilir. Yani bu dünyada yapacağı bir şey kalmamış bunun” der. Ama güzel bir kadından, güzel bir kadın her şeyi dinleyebilir. Onun için sizlerin etkiniz çok büyük oldu. Mesela şimdi bakıyorum Facebook’ta bağlantılarına, arkadaş gruplarına bakıyorum, 10 binlerce, 100 binlerce. Normalde muhafazakâr bazı kesimin asla ulaşamayacağı kesimlere, muazzam bir ulaşım meydana getirdiniz. Muazzam bir bağlantı ve muazzam bir arkadaş çevresi edindiniz.

Bunun sebebi, modern olmanız, kaliteli olmanız, seçkin olmanız, kültürlü olmanız, özgür düşünmeniz, sevecen yaklaşımınız ve hepsinin üstünde de tabii çok imanlı olmanız, samimi imanlı olmanız. O yüzden muhafazakâr bazı kardeşlerimizin, tutucu dindar bazı kardeşlerimizin tahayyül dahi edemeyecekleri kesimlere ulaştınız. Tahayyül dahi edemez. Yani adamlar asla muhatap olmaz böyle kişilerle ama sizler ulaştınız. Bu çok büyük bir başarıdır, dünya çapında da bu böyle. Mesele eskiden Hıristiyanlardan Müslüman olanlar çok çok nadir olurdu, şimdi biz söylemiyoruz, birde ultra modern Hıristiyanlar çığ gibi Müslüman oluyorlar. Bunları aktarmıyoruz. Birde hayret edecek bir şey daha var, Musevilerden de çok fazla gençlerden Müslüman olan var şuan. Ama siz eğer modern olmasaydınız, bu kaliteyi göstermiş olmasaydınız, klasik tutucu, klasik muhafazakâr görünümünde olsaydınız, böyle bir şey nasıl daha önce olmadıysa şimdi de olmazdı.

Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın   A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder