09 Aralık 2012

Hz Mehdi (as)Tarikata ve Mürşide Bağlı Olmayacaktır!



 İmam-ı Rabbani’nin Mektubat’ında ve Hüseyin Hilmi Işık Hocamız’ın Tam İlmihal’inde, “Hz. Mehdi (a.s)’ın hiçbir tarikata, hiçbir cemaate, bir mürşide bağlı olmayacağını” -Cübbeli de anlattı ya- çok kapsamlı anlatıyor. “O, nübüvvet yolundan gelecektir” diyor, tarikat yolundan değil. Tarikatla alakası yok Hz. Mehdi (a.s)’ın, tarikat ehli değil. Nübüvvet yolundan, doğrudan bağlantı halinde. “Bir Hz. İsa Mesih (a.s)’da vardır bu özellik” diyor İmam-ı Rabbani, “bir Hz. Mehdi (a.s)’da vardır. Şeyhayn de öyleydi” diyor. “Hz. Ömer (r.a) , Hz. Ebubekir (r.a), Hz. Osman (r.a), Hz. Ali (r.a) onlarda da vardı” diyor. “Doğrudan bağlantı olur” diyor. Yani “şeyhe, bir vasıtaya aracı olunmaz” diyor. Doğrudan Resulullah (s.a.v)’a bağlantı oluyor. Tarikatta silsile gerekiyor. Ondan ona, ondan ona bağlantı oluyor. Mesela Hz. İsa Mesih (a.s) da nübüvvet yolundan bağlıdır. Yani doğrudan bağlantı olmuş oluyor. Hz. Mehdi (a.s)’da da doğrudan bağlantı oluyor. Onun için Hz. İsa Mesih (a.s) da bir tarikata bağlı değil, Hz. Mehdi (a.s) da bir tarikata bağlı değil. Her ikisinin de mürşidi yok.

Peygamberimiz (s.a.v) diyor ki; Hasan bin Münzir’in Zürare’den naklettiğine göre İmam Caferi Sadık aleyhisselam şöyle buyurdu: “Vallahi sonunda sahibiniz” Hz. Mehdi (a.s) “mutlaka zuhur edecek ve boynunda hiç kimsenin biatı olmayacak.” Hiçbir şeyhe, mürşide bağlı olmayacak diyor.

İbrahim bin Ömer-i Yemâni der ki: İmam Ebu Abdullah aleyhisselam şöyle buyurdu. Peygamberimiz (s.a.v)’in şöyle buyurduğunu söylüyor; “Kâim” Hz. Mehdi (a.s) “kıyam ettiğinde, boynunda hiç kimsenin biatı olmadan zuhur edecektir.” Hiç kimseye biatı yok. Eğer bir kişi herhangi bir tarikata bağlıysa, bir mürşide bağlıysa Hz. Mehdi (a.s) olması mümkün değildir, imkansızdır. Bir mürşide bağlı değilse; Mehdilik alametlerinden birisi de budur.

Hişam bin Sâlim der ki: İmam Ebu Abdullah radıyallahu anh şöyle buyurdu: “İmam Mehdi kıyam ettiğinde onun boynunda hiç kimsenin misakı, ahti vebiatı olmayacaktır.” Yani bir şeyh efendiye biat etmesi, ahti, bir misakı, anlaşması olmayacak. Bunu İmam-ı Rabbani’nin Mektubat’ında da vardı, oradan o kısımları gönderin de ondan da okuyayım. Bir de Hüseyin Hilmi Işık Hocamız da söylüyor. “Nübüvvet yolundan bağlıdır” diyor. Doğrudan, nübüvvet yolundan. Peygamberimiz (s.a.v)’in yine bu yönde çok hadisi var. Muhittin Arabi’nin eserlerinde var. Oralardan bakabiliriz.

Hüseyin Hilmi Işık, Nakşibendi mürşididir. Eczacı, yüksek kimya mühendisi, emekli albaydır. Abdülhakim Arvasi Hazretleri’ne bağlıdır. Değerli bir mürşittir, samimi bir Müslüman’dır. Allah gani gani rahmet eylesin. “İnsanı Allah-ü Teâlâ’nın sevgisine kavuşturan yol ikidir: Birisi nübüvvet yolu olup, aslın aslına kavuşturur. Eshab-ı Kiram’ın hepsi bu yoldan vasıl oldular. Sonra gelenlerden pek az kişi bu yoldan ermiştir. Bu yolda sebebe, vasıtaya lüzum yoktur.” Yani tarikata, mürşide lüzum yoktur. “Bir kamil ve mükemmelin sohbetinde kemale geldikten sonra, feyzi asıldan alıp ilerlerler.” Mesela herhangi bir Nakşibendi şeyhinin sohbetinde, 5-10 dakikalık herhangi bir sohbetinde, kemale geliyorlar bu mübarekler Hz. Mehdi (a.s) olsun, Hz. İsa Mesih (a.s) olsun. Hz. İsa Mesih (a.s) zaten direkt alıyor.

İkinci yol, (Vilayet yolu)dur.” Yani tarikat yolu. “Kutblar, Evtad, Nüceba, Büdela ve bütün Evliya” tarikat şeyhleri “bu yoldan vasıl olmuştur. Bu yola, (Süluk yolu) da denir. Bu yolda, vasıta, aracı lazımdır.” Şeyh efendi gerekiyor. “Her iki yolun reisi ve rehberi Resulullah’tır. Vilayet yolunun imamı, feyz kaynağı, hazret-i Ali’dir. Bu yolda, Resulullah onu vekil etmiştir. Hz. Fatıma ve Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin onunla ortaktırlar.” Tarikatlar onlara bağlı. Bütün tarikatlar Hz. Ali’ye bağlıdırlar. “Bu yolda gidenlerin hepsine feyz ve hidayet, hazret-i Ali’nin aracılığı ile gelir. Ondan sonra hazret-i Hasan ve Hüseyin bu vazifeyi teslim aldı.” Tarikat silsilesi. “Bunlardan sonra, sıra ile on iki imamın evladına verildi. Sonları olan Muhammed Mehdi’den sonra, başkasına verilmedi.” En son Muhammed Mehdi (a.s)’da bitiyor işte.Onun için bütün tarikatlar Hz. Mehdi (a.s)’a bağlıdır, tamamı. Nakşibendi, Kadiri, Şazeli tamamı Hz. Mehdi (a.s)’a bağlıdır. Tarikat devri bitti. Hepsi, Hz. Mehdi (a.s)’da noktalanmıştır, inşaAllah.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın   A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder