10 Aralık 2012

Akıllı İnsanlar Toplansın,ama !


DİDEM HANIM: CHP Güneydoğu’da yaşanan terör sorununun çözümüne yönelik on maddelik bir öneri hazırladı. Bu öneride mevcut durum özetleniyor. Sadece güvenlik politikalarıyla bir sonuç elde edilemeyeceği vurgulanıyor. Ve sonuç olarak TBMM bünyesinde bir toplumsal mutabakat komisyonu, sivil alanda ise TBMM ile bağlantılı akil insanlar grubu oluşturulması tavsiye ediliyor. Bunun dışında neler yapılabilir, nasıl yöntem izlenebileceği gibi hiçbir detay içermiyor, bu kadar.

ADNAN OKTAR: Akil insanlar yani akıllı derin düşünen insanlar. Tamam güzel fikir o. Akil insanlar toplansınlar. Ama onlar akil insanı dinlemez. PKK için akıllı olan çözüm; Marksist, Leninist çözümdür. Yani bir insan diyalektik felsefeyi savunmuyorsa, zaten bilimi, aklı inkar ediyor anlamında kabul ederler. Yani bütün kainatın, bütün olayların diyalektik olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorlar. Hakikaten diyalektiğin doğru yönleri de var. O yüzden adam der yani, diyalektik açıdan olaya bakmıyorsak, bilim yok demektir diyecektir. Diyalektik felsefede de tesadüf, imanın esası oluyor, her şeyin tesadüfen olduğu iddiası. Bir kainata baktığımızda, matematik bir düzgünlük, altın oran, muazzam bir sebep-sonuç ilişkisi, müthiş bir düzgünlük görüyoruz. Jilet gibi. Atomda, kofulda falan hepsinde var her şeyde.

Şimdi Marksist olamayacağına göre bu akil topluluk, asla uzlaşma diye bir şey olmaz. Adam diyor zaten; “Onulmaz bir uzlaşma vardır kapitalistlerde” diyor, “halk sınıfı arasında” diyor. Yani “işçi köylü sınıfıyla kapitalist arasında onulmaz bir anlaşma. Yani asla şifa bulmayan bir uzlaşmazlık vardır” diyor. “Hiçbir şekilde uzlaşma olmaz” diyor. Bu uzlaşmazlık mutlaka çatışmaya dönüşür, çatışma da şiddettir” diyor. Onlar da zaten size şiddet kullanır” diyor. “Yani hapishaneler, karakollar, asker, polis, savcılar, mahkemeler zaten işçi köylü sınıfı için kapitalistler tarafından organize edilmiştir” diyor. Yani “onun için oluşturulmuş bir müessesedir” diyor. “Size çalışır o sistem” diyor. “Siz de ona karşı şiddet kullanacaksınız” diyor. “Çözüm budur, bu kadar” diyor. Bundan akil tartışma ne olur?



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın   A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder