16 Aralık 2012

İmam Mehdi'de Nuh'un Mizacı Vardır!


 “Ebu Hureyre’den, Nar bin Hammad tahriç ediyor. “O şöyle dedi” Resulullah (s.a.v) ferman buyuruyor; “Rükün ve makam arasında Mehdi’ye biat edilir, bağlanılır ve Mehdi’nin zamanında ne uykuda olan uyandırılır nede herhangi bir kan akıtılır.” Hiçbir şekilde kan akıtılma yok. O kadar insanlara titiz davranır ki, mesela bir kişi uyuyorsa, aman aman elleme uyusun, rahat etsin. Aman dokunma üzülmesin, aman yormayın, müthiş bir şefkat var, herkese. Kimlere? Müslümanlara, başka Hıristiyanlara, Musevilere, dinsizlere de aynı birinci sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor. 
“Yerde ve gökte herkes ondan razı olacaktır.” Ama bakın herkes, istisnasız hep razı olacaklar, herkes sevecek. Herkesin ondan razı olmasının nedeni ne? Komüniste de şefkatli, dinsize de şefkatli, Hıristiyan’a da, Musevi’ye de, ateşe tapana da, müşrike de, hepsine karşı şefkatli olacak. Hepsine adil bir tavır gösterecek ki, Müslüman’ın da öyle olması lazım.
 “İmam Mehdi’de Nuh’un mizacı vardır” diyor Peygamber Efendimiz (s.a.v). “Bu hayatının uzun olmasıdır” diyor. Bir yönüyle, diğer yönü sabırlı olması, Hz. Nuh (a.s) gibi. “Gizliden gizliye, açıktan tebliğ yapar” diyor, o da öyle gizliden gizliye, açıktan açığa tebliğ yapacak. 


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder