01 Aralık 2012

Sevgi Olmadan Dünya Batar !


 Dünya çok kısa. Sevelim birbirimizi. Allah’ı sevmeden diyor ki: “Birbirimizi sevelim.” Yok, sevemezsin. Sevemezsin, öyle bir şey olmaz. Nefret edersin. Gıcık olursun, illet olursun. Sevemezsin. Allah’ı sevmeden insanı sevemezsin. Nasıl seveceksin? Nefret edersin. Hepsini rakip olarak görürsün, hepsini pislik olarak görürsün. Allah esirgesin. Kinle bakarsın, nefretle bakarsın. Allah’ı coşkuyla sevmeden insanı sevmek mümkün değil. Ağaçları seversin o zaman, bitkileri seversin, Allah’ı sevdin mi hayvanları seversin, kedileri seversin.

 Sevgi olmadan da dünya batar. Bak, ekonomik kriz başladı. Çok ünlü birisi geldi. Bir aile var, o ailenin önemli bir elemanı, öyle düşünün. Yani o aile ile bağlantılı bir kişi. Dünyayı yöneten insanlardan bir tanesi. Çok büyük bir dikkatle dinledi. “Hocam, çok etkilendim sizden” dedi. Musevi asıllı ama laik görüşe sahip, dindar değil, Musevi dindar değil. Fakat dine karşı saygısı iyi. “Dünya çökecek” dedim, eğer Allah sevilmezse, Allah sevgisi olmazsa. Ekonomik kriz “2014” dedik, 2014’te de durmaz. Allah sevilmeden, coşkuyla Allah sevilmeden, ne ekonomik kriz durur, ne depremler durur, ne bu ızdıraplar durur, ne bu acılar durur.

İnsanların birbirinden nefret ettikleri bu dünyada ekonomik kriz mecburen olur kardeşim. Adam niye üretim yapmak istesin? Niye bir şeyde kalite olsun onun için? Niye güzel bir yiyecek üretmek istesin adam? En kötüsünden, en ucuzundan yapıp, en kısa sürede çok kazanmak istiyor ve parasını da egoistçe saklamak istiyor. Kimseye vermek istemiyor, dağıtmak da istemiyor. Mesela kaliteli bir yiyecek yapmak istemez. Allah affetsin böyle insanları ama ben onu yapanlar için diyorum, haşa “zıkkım yesinler” der. “Niye onlara iyilik yapayım? Niye güzellik yapayım” der. Nefret eder. Herkes, insanlar itici gelir ona. Çok korkunç bir sistemdir Allah’a inanmamak, Allah’ı sevmemek.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın   A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder