13 Aralık 2012

İnsanın Yaratılışı İle İlgili Ayetler !



 Al-i İmran Suresi, 59-60. Şeytandan Allah’a sığınırım. “Onu topraktan yarattı, sonra ona “ol” demesiyle oda hemen oldu.” Evrim yok bak hemen diyor Allah. Hemen ne demek, anında. Adamlar ne diyor, milyonlarca yıl evrim geçirdi. Öyle bir şey yok. Sonra porselenden bir heykel yapıyor Allah, sonra ona ol demesiyle oda hemen oluyor, birden ayağa kalkıyor. “O, yarattığı her şeyi en güzel yapan ve insanı yaratmaya çamurdan başlayandır.” Kuru bir çamur, pişmiş kuru bir çamur. Şekillenmiş bir balçıktan yarattık diyor Cenab-ı Allah.

Bak, “Ben, kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan bir beşer yaratacağım. Ona bir biçim verdiğim zaman ona Ruhum’dan üfürdüğümde hemen ona secde ederek (yere) kapanın.” diyor Cenab-ı Allah. “İnsanı, ateşte pişmiş gibi kuru bir çamurdan yarattı.” bu porselendir. Ateşte pişmiş çamur nedir, porselen. Koyu balçık olduğunu da ayrıca Allah vurguluyor. Porselen balçığı olduğu açıkça ifadelerden anlaşılıyor. Porselen çamuru olduğu anlaşılıyor herhangi bir çamur değil, klasik porselen çamuru. Salsar, yani ses veren vurulduğu zaman tınlama sesi veren kuru, pişmemiş, çiğ çamurdur. Pişmiş olsa tuğla kiremit gibi ses çıkaran kuru bir çamur olur diyor. Çünkü Rahman Suresi’nde vurulduğunda testi gibi ses çıkaran kuru bir balçıktan, Rahman Suresi 55’e 14.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder