15 Ekim 2012

Ümmetimden Mehdi (as) çıkacaktır !


“Ümmetimden Mehdi (a.s) çıkacaktır” diyor Peygamberimiz (s.a.v). “Allah-u Teala Hazretleri insanları zengin kılmak için onu gönderecektir.” Bütün insanlar zengin oluyor ilk defa. Dünya tarihinde her zaman zengin-fakir ayrımı olmuştur. Hz. Mehdi (a.s) devrinde herkes zengin oluyor, bütün dünya zengin oluyor. “O zaman ümmetim nimetlenecek, hayvanlar bolluk içinde…” Onlar da, hayvanlar da bol bol yiyip içiyor. Güvercinler, kediler, tavşanlar, koyunlar, hepsi bol bol yiyip içiyorlar. “…ve arzın nebatatı çok fazla olacak.”

 Yani her yer yeşillik oluyor. “Hz. Mehdi (a.s) insanlara eşit şekilde bol bol mal dağıtacaktır.” Yani insan kayırma yok. Dinsize de aynı, Hindu’ya da aynı, Hıristiyan’a da aynı, Musevi’ye de aynı; herkese mal dağıtılıyor. İlk zaman böyle. Çünkü Hz. Mehdi (a.s) ilk başta Hıristiyanlara İncil’in aslıyla, Musevilere Tevrat’ın aslıyla hükmediyor. Ne zamana kadar? Hz. İsa Mesih (a.s) gelinceye kadar.

Hz. İsa Mesih (a.s) gelince ayetin ifadesiyle bütün dünya Müslüman oluyor. Şeytandan Allah’a sığınırım; “Ehli Kitap’tan sana iman etmedik hiçbir fert kalmayacak” diyor Cenab-ı Allah. Bütün Hıristiyanlar, bütün Museviler, hepsi Hz. İsa (a.s)’ın Peygamberliğine iman ediyorlar. Nasıl bir mucize gösterecekse mübarek, nasıl harikalar gösterecekse, insanların gönlünde muazzam bir etki meydana getirecek, inşaAllah.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) ferman buyuruyor, diyor ki: “Nefsim yed’i kudretinde olan Allah’a yemin ederim ki,” yemin ediyor Peygamberimiz (s.a.v), “Hz. Mehdi (a.s)’ınbabası Kureyşidir.” Kureyş kavmindendir. Demek ki şecere baba tarafından Hz. Mehdi (a.s)’da. Yani “baba tarafından bakın şeceresine, görürsünüz” diyor Resulullah (s.a.v). Nedir özelliği? Kureyşi olması, Kureyş kavminden Hz. Mehdi (a.s), soy olarak Kureyş’e dayanıyor.

 “Eğer istenseydi onu en son ceddine kadar sayardım.” Bu ne demek? Şeceresi çıkacak demektir. Burada açıkça söylüyor Resulullah (s.a.v); “Eğer istenseydi onu,” yani Hz. Mehdi (a.s)’ın şeceresini,“en son ceddine kadar,” babasının ismine kadar, “sayardım.” “Çünkü Hz. Mehdi (a.s) İslam’ın sonu olacaktır.” Buradan da anıyoruz ki şeceresi en son safhaya kadar çıkacak. Ve Kureyşi olduğu da anlaşılacak. Kureyş kavminden ve baba tarafından şeceresinin anlaşılacağı da ortaya çıkıyor.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "10 Eylül 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder