08 Ekim 2012

Al-i İmran Suresi 39. ayet!



Al-i İmran Suresi 39. ayeti kerimede, Kuran’da tek bir yerde seyyid kelimesi geçiyor. Hz. Mehdi (a.s) biliyorsunuz, seyyiddir. Seyyid Muhammed Mehdi  (a.s), herkes tarafından bilinir meşhur bir konudur. Risale-i Nur’da da her yerde geçer, seyyiddir. Kuran’da da seyyid kelimesi, Al-i İmran Suresi 39. ayette geçiyor. Tek bir yerde geçer Seyyid-efendi, kim için diyor? Hz. Yahya (a.s) için söylüyor Cenab-ı Allah. “O, seyyiddir” diyor. Hz. Yahya (a.s) için, sadece onun için söylüyor Cenab-ı Allah, seyyiddir. “Bi kelimetin minallâhi ve seyyiden ve hasûran ve nebiyyen mines sâlihîn.” Salih’tir diyor. Kim için? Hz. Yahya (a.s) için.


Bak diyor ki, Cenabı Allah “bir Yahya” şeytandan Allah’a sığınırım “bi yahyâ musaddikan bi kelimetin minallâhi ve seyyiden ve hasûran ve nebiyyen mines sâlihîn.-O Salihlerdendi” diyor Allah. “O Allah’tan olan bir kelimeyi Hz. İsa (a.s)’ı doğrulayan” yani onun inişini onun yapacağı görevi hepsini Hz. İsa (a.s) ile ilgili bilgileri doğrulayan, bu, bu şekildedir diyen “insanlara öğreten duyuran efendi, Seyyid olan iffetli ve samimi olan bir elçidir” diyor. Bunun üzerine ayet şu şekilde, şeytandan Allah’a sığınırım “bunun üzerine Zekeriya mihrapta namaz kılarken” caminin üst kısmı “melekler ona seslendi” hitap ettiler

“Allah’tan bir kelime olan İsa Mesih’i tasdik eden”, gelişini nuzulünü hepsini tasdik eden “ve bir seyyid olan” efendi olan “nefsine hakim iffetli ve iyilerden” Salihlerden “olan bir haberci olmak üzere Hz. Yahya (a.s)’yı sana müjdeliyor,” Kuran’da. Şeytandan Allah’a sığınırım, “melâiketu ve huve kâimun” Hz. Mehdi (a.s)’ın biliyorsunuz, vasıflarındandır, Kaim. kâimun yusallî fîl mihrâbi, ennallâhe yubeşşiruke bi yahyâ musaddikan bi kelimetin minallâhi ve seyyiden ve hasûran ve nebiyyen mines sâlihîn. Salihlerdendir diyor, seyyiddir diyor. “ve huve kâimun” mihrapta namaz kılarken. “yusallî fîl mihrâbi” çok manidar, ayetin ebcedleri de manidar. yubeşşiruke bi yahyâ musaddikan bi kelimetin minallâhi ve seyyiden ve hasûran ve nebiyyen mines sâlihîn.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "5 Eylül 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder