13 Ekim 2012

Onlar içlerinden şehit düşene üzülmez !


Hz. Mehdi (a.s)’ı soruyorlar, (k.v) Hz. Ali (r.a), dedeme, hemen eliyle şöyle bir işaret yapıyor. Bakın şöyle, 9 işareti yapıyor. Bana diyorlar ki, “Niye A9?” Dedem demiş baksana. Ben demiyorum. “Eliyle bir 9 işareti yaptı ve sonra da, ahir zamanda kişiye ‘Allah’tan kork’ denildiği zaman çıkar.” Ne demek? Allah’tan korkmanın kalktığı dönemde çıkar. “Bulutların semada toplandığı gibi Allah onun etrafında bir kavim toplar.” Talebeleri. “Onların kalplerini uzlaştırır.” Daha önce kalpleri nasıl? Zıt. Sonra uzlaştırıyor Allah.

Bu hadislere çok dikkat etmek lazım. O uzlaştırır dedi mi, adam ikinci kısmı anlayamıyor. Peygamberimiz (s.a.v.) bunu açıklamaya gerek duyuyor. Ayrılar önce, kalpleri zıt, kalpleri düşman. Ayrı, sevgisizler. Sonra Allah birleştiriyor, “kalplerini uzlaştırır” diyor. “Onlar içlerinden şehit düşene üzülmez.” Hz. Mehdi (a.s) ne diyecek? “Şehitlere üzülmeyin” diyecek. “Şehide sevinin” diyecek. “Bu bir nimettir, güzelliktir, Allah bizlere de nasip etsin” diyecek. Bunu ben söylemiyorum, Peygamberimiz (s.a.v.) diyor.

Bak diyor ki, “Onlar içlerinden şehit düşene üzülmez.” Bizim vatandaşımız şehit düşenler. Benim canlarım, bizim kardeşlerimiz. Haram olduğu için üzülmenin Hz. Mehdi (a.s), “sakın üzülmeyin” diyecek. “Şehitlere sakın üzülmeyin” diyecek. “Kendilerine katılanlara da sevinmezler.” Allah gönderiyor. Yani o oturup kendi yetenekleriyle kabiliyetleriyle olmuş bir şey değil. “Sayıları Bedir ashabı kadardır.”  Ne kadar? 313 kişidir Bedir ehli.


“Evvelkiler onları geçemediği gibi” evvelkiler kim? Sahabiler. Başka? Hz. Musa (a.s)’ın talebeleri. Başka? Hz. İbrahim (a.s)’ın, Hz. Nuh (a.s)’ın, Hz. İshak (a.s)’ın, Hz. Yakup (a.s)’ın. Ta Hz. Adem (a.s)’a kadar bakın “evvelkiler” diyor. “Evvelkiler, onları geçemediği gibi.” “Hepsinden daha üstündürler” diyor. Sahabi olma yönünden, peygamberlik yönünden değil. Sahabi yönünden, bütün sahabilerden daha üstünler.


“Evvelkiler onları geçemediği gibi, sonrakiler de onlara yetişemezler.” Onlardan sonrakiler de onlara yetişemiyorlar. Sonradan biliyorsunuz bozulma olacak. Sonrakiler de yetişemezler. “Onların sayıları” Peygamberimiz (s.a.v.) bir daha vurgu yapıyor. Bakın bu sefer ama değişik bir açıklama yapıyor. “Talut ile nehri geçenler kadardır.” Onlar kaç kişi? Onlar da 313 kişi.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "8 Eylül 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder