11 Ekim 2012

Ahir zamanda ki en büyük fitne;İmansızlık fitnesidir !


 Hadislerde hep, Hz. Mehdi (a.s) devrinde halife olmamasından bahsediliyor, Müslümanların başsız olması. Zaten o yüzden Müslümanlar, sürekli baş arıyor o devirde, bir lider arıyorlar. 1400 seneden beri ilk defa Müslümanlar başsız. Hiçbir dönemde Müslümanlar başsız olmamış, hep başlı. Mutlaka halife var. Halifesiz hiçbir dönem yok. İlk defa ahir zamanda, Hz. Mehdi (a.s)’ın çıkacağı zamanda, halife yok.

Bakın, diyorlar ki; “Muhammed bin Ali’ye dedim ki: ‘İşittiğimize göre sizden bir adam çıkacak. Bu ümmet arasında adalet yapacak.’” Hep, o devirde Hz. Mehdi (a.s) konuşuluyor, sahabeler arasında. Cübbeli diyordu: “Beş vakit konuşuyorlardı” diyor. Akşama kadar konu hep, Hz. Mehdi (a.s). Sık sık dile gelen bir konu.

“Dünyadan bir gün bile kalsa, Allah-u Teala o günü uzatır.” Yani kıyamet gelmiş olsa dahi, Allah kıyameti erteler. “Ta ki, ümmetin umduğu olsun.” Demek ki ümmet 1400 yıldan beri bunu umuyor dünya hakimiyetini. “Ancak ondan önce fitneler görülecektir.” Şu an olanlar ve imansızlık fitnesi. Mesela en büyük fitnenin bu olduğu vurgulanıyor. İmansızlık fitnesi, ahir zamanda.

“Kişi sabah kalktığında kafir olarak kalkar.” diyor. Sürekli Darwinist, materyalist inancın etkisiyle küfür içinde oluyor insanlar. En büyük sorun, ahir zamanın Hz. Mehdi (a.s) devrinin en büyük sorunu. Mümin olarak akşama giriyor, sabah kalktığında kafir olarak kalkıyor. Kafir olarak kalkıyor, akşama mümin oluyor. Sürekli imanı gidip geliyor. Televizyonların etkisi, radyonun etkisi, arkadaşların etkisi, ailenin etkisi, okulların etkisi, Darwinist, materyalist etkinin en başta yıkıcı etkisi ile imanları gidip gidip geliyor. Hz. Mehdi (a.s) devrinde özellik. Hz. Mehdi (a.s) de sürekli iman hakikatlerine ağırlık verdiği için, bu hastalığı kaldırıyor işte. Bu büyük belayı kaldırıyor. İnsanlarda muazzam bir iman sarsıntısı oluyor, bu belayı kaldırıyor.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "7 Eylül 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder