09 Ekim 2012

Bütün Müslümanlar Kardeştir !


DİDEM ÜRER: İnşaAllah Hocam. Radikal’de yer alan bir habere göre BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, kentte ‘Birinci Kürdistan İslam Konferansı’ düzenleyeceklerini açıklamış. Konferansta Türkiye ve bölgenin önemli din alimleriyle kanaat önderleri katılacakmış. Bu konuda yaptığı toplantıda Altan Tan şöyle söylemiş; “Ortadoğu’da Kürt meselesinin de ortasına oturduğu farklı halkaların, farklı diller konuşan halkların birlikte nasıl yaşamaları gerektiği veya yaşamaları gerektiği gibi ciddi tartışmalar ve sorunlar yaşamakta. Bu coğrafyanın kadim dini olan İslam bu konuda neler söylüyor? Bu sorunlarımızı nasıl çözeriz?” demiş.

ADNAN OKTAR: Kadim din İslam ne söylüyor? İttihad-ı İslam’ı söylüyor. “Bütün Müslümanlar kardeştir” diyor. “Bütün Müslümanlar birleşsin” diyor. “Arap’ın Acem’e, Acem’in Arap’a üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir” diyor. “Ayrılıp dağılmayın” diyor Cenab-ı Allah. Haram kılmış bak “ayrılıp dağılmayın.” Allah’ın emri. “Kurşunla kaynatılmış binalar gibi olun” diyor Allah. “Lehimlenmiş gibi olun” diyor Kuran’ın emri, Allah’ın emri. Ben Altan Tan’a çok kapsamlı anlatayım. Hocaları çağırsın anlatayım, ona da anlatırız. Kuran’ın hükmü açık. Nur Sûresi 55’te de dünya hakimi olacağını söylüyor Allah Müslümanların.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "6 Eylül 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder