14 Ağustos 2012

Komünizm Soğuk ,Ürkütücü !



Komünizm soğuk, ürkütücü. İnsan fıtratına uygun bir sistem değil. Tabii samimi, candan, insancıl amaçları olabilir ama adam diyor ki “başım ağrıyor” diyor “kafanı keseyim de başının ağrısından kurtarayım seni, sana çok acıdım” diyor, yöntem bu. Adamı mahvediyorsun, dinini, imanını, maneviyatını, mukaddesatını, neşesini, sevincini yok ediyorsun. “Sana ekmek getirdim”, ekmeği başına çal, ne yapacağız senin getirdiğin ekmeği? Adamın manevi yönünü mahvetmiş oluyorsun. Dostluk kalmıyor, arkadaşlık kalmıyor, kardeşlik kalmıyor, din iman yok.


 Hayatın derinliği yok olmuş. Şefkatin, merhametin bütün kaynaklarını kurutmuşsun. Adamı vahşi bir hayvana çevirmeye kalkıyorsun, ondan sonra diyorsun ki “sana yemek vereceğim, iş vereceğim.” O yemeğin de lüzumu yok, o işin de lüzumu yok. Sen adamı öldürmüşsün zaten mahvetmişsin. Zaten bakıyoruz adamların suratına, perişan. Rus politbüro üyeleri dizilirlerdi eskiden gösterilerde, yan yana, yan yana, bakanların kanı iliği çekilirdi. Suratlarında hiç meymenet olmazdı. Çin de öyle. Gülen insan görmek çok nadir. Hiç kimsede sevinç yok, heyecan yok, ruhi bir derinlik yok. İnsanlıktan çıkartmışlar. Adamlar makinenin bir parçası haline gelmişler. Ne şefkati biliyor, ne merhameti biliyor, ne insancıllık ne dostluk, ne kardeşlik hiçbir şey yok. Aile bağları ölmüş, mahvetmişler. Orada mutlu olunacak, hoşa gidecek bir şey yok.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "18 Temmuz 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder