23 Ağustos 2012

Allah 'ı Seviyorsan Samimi Olursun !



Kardeşlerimiz, dünyada sevginin hakim olması için ısrarla ve kararlılıkla mücadele etsinler. Sevgiye karşı insanlar egoistliği, bencilliği ve nefreti kullanmak istiyorlar. Her yerde bu böyledir. Sevgi dolu bir insan; “sevgi doluydum ama beni bu hale getirdiler” diyor. Ahlaksızlık, olur mu? Seni o hale nasıl getirirler? Sen Allah taraftarısın. “Ben kırk yaşıma kadar sevgi doluydum ama kırk birinci yaşımda nevrim döndü” diyor. Olmaz. Vefatına kadar sevgi dolu olacak. Hüsnü hatime. Belli bir vakte kadar değil.

Mesela dünyada birçok siyasetçi bakıyoruz sevgisiz; egoist, bencil, saldırgan, komplocu, muhabbetsiz insanlar. Bazı tarikatlara, tabilerine bakıyoruz sevgisiz, nefret dolu. Dünyayı sarmış sevgisizlik, nefret. Ona karşı Müslümanlar, samimi iman edenler Allah’ın asıl istediğinin üstünde duracaklar. Allah kendisinin sevilmesini ve sevginin dünyaya hakim olmasını istiyor.

Seviyorsan zaten itaat edersin. Seviyorsan samimi olursun. Samimiyetsizlik da dünyayı sarmış vaziyette, sevgisizlikle beraber. Çünkü sevgi olmayınca samimiyet de olmuyor. Allah’tan korkan Allah’ı sever. Allah’ı seven Allah’tan korkar. Allah’tan korkan da samimi olur, dürüst olur. Samimi, dürüst olmayan da sevgiyi bilemez.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "3 Ağustos 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder