22 Ağustos 2012

Allah Sevgisi !


Dünya çok kısa. Sevelim birbirimizi. Allah’ı sevmeden diyor ki: “Birbirimizi sevelim.” Yok, sevemezsin. Sevemezsin, öyle bir şey olmaz. Nefret edersin. Gıcık olursun, illet olursun. Sevemezsin. Allah’ı sevmeden insanı sevemezsin. Nasıl seveceksin? Nefret edersin. Hepsini rakip olarak görürsün, hepsini pislik olarak görürsün. Allah esirgesin. Kinle bakarsın, nefretle bakarsın. Allah’ı coşkuyla sevmeden insanı sevmek mümkün değil. Ağaçları seversin o zaman, bitkileri seversin, Allah’ı sevdin mi hayvanları seversin, kedileri seversin. Sevgi olmadan da dünya batar.

Bak, ekonomik kriz başladı. Çok ünlü birisi geldi. Bir aile var, o ailenin önemli bir elemanı, öyle düşünün. Yani o aile ile bağlantılı bir kişi. Dünyayı yöneten insanlardan bir tanesi. Çok büyük bir dikkatle dinledi. “Hocam, çok etkilendim sizden” dedi. Musevi asıllı ama laik görüşe sahip, dindar değil, Musevi dindar değil. Fakat dine karşı saygısı iyi. “Dünya çökecek” dedim, eğer Allah sevilmezse, Allah sevgisi olmazsa. Ekonomik kriz “2014” dedik, 2014’te de durmaz. Allah sevilmeden, coşkuyla Allah sevilmeden, ne ekonomik kriz durur, ne depremler durur, ne bu ızdıraplar durur, ne bu acılar durur. İnsanların birbirinden nefret ettikleri bu dünyada ekonomik kriz mecburen olur kardeşim. Adam niye üretim yapmak istesin? Niye bir şeyde kalite olsun onun için? Niye güzel bir yiyecek üretmek istesin adam? En kötüsünden, en ucuzundan yapıp, en kısa sürede çok kazanmak istiyor ve parasını da egoistçe saklamak istiyor. Kimseye vermek istemiyor, dağıtmak da istemiyor. Mesela kaliteli bir yiyecek yapmak istemez.

Allah affetsin böyle insanları ama ben onu yapanlar için diyorum, haşa “zıkkım yesinler” der. “Niye onlara iyilik yapayım? Niye güzellik yapayım” der. Nefret eder. Herkes, insanlar itici gelir ona. Çok korkunç bir sistemdir Allah’a inanmamak, Allah’ı sevmemek. Diyorlar ki: “Sadece Allah’ı sevsek olmuyor mu?” Hıristiyan rahipler Allah’ı sadece seviyorlar, Allah’tan korkmuyorlar ve müthiş bir çöküş. Mesela Yunanistan’da Papazlar toplandılar dua ediyorlar. Allah’tan korkmadan Allah sevgisiyle bir yere varamazsın. Allah korkusu akıl sağlar, akıllı olmak. Aklın gider bir kere. Allah korkusu dürüstlüğü sağlar. Allah’ı severek adam, çıkarı çatıştığında mesela farz edelim birisi yerde yatıyor. Allah vermesin, mesela araba vurmuş yatıyor. Allah’ı seviyor. “Ya Rabbi! Sana emanet bu, ben gidiyorum.” der. “Sen ilgilen, Sen sevgi dolusun gerekeni yaparsın.” der.

Allah’tan korkan ne yapar? Arabayı durdurur. Başı belaya gireceğini bilerek alır onu arabasına götürür. Çünkü sahipsiz birisi yerde koma halindeyse, alıp götürdüğünde polis seni tutuklar. Bırakmazlar çünkü sen de vurmuş olabilirsin. Eğer yüksek ahlaktaysa hapse girmeyi de göze alacak, hepsini göze alacak. Arabası falan kan revan içinde oluyor, onu da göze alacak. Çünkü kardeşim, sen kendi evladın olsa durur musun, durmaz mısın? Durursun. O? O, Adem evladı. Sen Hz. Adem’in evladı değil misin? O da senin kardeşin. Nasıl bırakıyorsun yerde? Cinayet olur o. Ha çekmiş vurmuşsun ha bırakıp gitmişsin, aynısı. Kadını dövüyorlar, çok özür dilerim, eşek kadar adamlar seyrediyor eli kolu bağlı. “Ne olur ne olmaz?” Ne olur, en fazla şehit olursun. Yaralan, gazi olursun Allah rızası için.

O garibanı, o mazlumu bütün milletin gözü önünde perişan edinceye kadar seyretmenin alemi var mı? Çok büyük bir ahlaksızlık bu. Gir araya, değil mi? Polis çağır. Zaten çekinir adam kalabalıksa, sen gelirsen. Onun için her türlü ahlaksızlığı yapıyor. Mesela, mağazanın içinde gelip kadını bıçaklıyorlar. Adam adı gibi emin kimsenin bir şey yapmayacağından. Seyrediyor millet. “Ne oluyor?” dersin içeriye girdiğinde. Bük kolunu al elinden bıçağı. Üstüne yürüdün mü hiçbir şey yapamaz çünkü sen onun hasmı değilsin ki. Senden çekinir o. O, ona sinirlenmiş. Araya girersin. “Allah’tan kork” dersin, nasihat edersin. “Kendine gel. Şeytandan Allah’a sığın” dersin. “Bu Allah’ın kulu, delirdin mi sen?” dersin, inşaAllah.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "25 Temmuz 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder