22 Ağustos 2012

Kardeşlerimizden Gelen Notlar !


DİDEM ÜRER: İnşaAllah Hocam. Hocam, size kardeşlerimizin notu var. Çeşme’den gönderiyorlar. “Esselamun Aleykum Seyyid Muhammed Adnan Hocamız. Adnan Canımız Hocamız, Sultan Baba’nın evlatlarından sizlerinde talebesi, inşaAllah; Mustafa Kuşçu, Hakan. İzmir’in Çeşme tatil beldesinde geçen hafta bir hafta süreyle A9 tanıtımı ve ücretsiz kitap, dergi, broşür ve CD dağıtımı yapılmış, inşaAllah. İzmir Efes’te bir otelde sanatçı Ufuk Yıldırım’a‘İsa (a.s), Hz. Mehdi (a.s) ve İttihad-ı İslam’ adlı kitabınızı hediye ettik. Kendisi çok teşekkür ettiğini belirtti, bilginize arz ederiz. Canımız Hocamız, saygılarımla” diyorlar.

ADNAN OKTAR: MaşaAllah, elhamdülillah. Güzel kişilerin, sevdiklerimizin sürekli selamları oluyor da hepsini iletmiyoruz. Çok fazla selam gönderen var. Çok tanınmış, tanınan, bilinen insanların selamları var, onların hepsini iletmiyoruz. Aleykum Selam diyoruz sadece. Kardeşimizi tebrik ederim,Çeşme’de süper olmuş. Köyceğiz, Fethiye, Kuşadası güzel insanların, güzel kardeşlerimizin güzelliği gördüğü güzel mekanlarımız. Güzellik Allah’ın vasfıdır. Allah güzelden hoşlanır, güzelliğin sevilmesinden hoşlanır. Allah güzellikten hoşnut olmamızı istiyor, sevgiyi yaşamamızı istiyor. Tek istediği bu aslında Allah’ın. Sevgiyi yaşamamız. Yani O’nu sevmemizi istiyor; korkmamızı istediği de yine sevmemiz için korkmamızı istiyor. Yani korkmamızı istemesindeki amaç sevmemizi istemek.

Sevgi amaçlıdır Allah korkusu. Güzel ahlakın sonucunda da yine sevgi ortaya çıkar. Mesela cömertliğin arkasında da sevgi ortaya çıkar. Mesela birisinin ihtiyacını karşılarsın, seni sever. Mesela bir fakire para verirsin, imkan sağlarsın; o sevinir, coşar. Onun sevgisini görürsün, sende sevinir, coşarsın. Bu ne? Sevgi. O fakirde seni sever. Onun sevgisini hissedersin, onunla kalbin coşar; sevgi. Mesela hacca gidiyor Müslümanlar; sevgi.

Bütün Müslümanlar birbirlerini kucaklıyor, bembeyaz kıyafetler giyiyorlar Arafat’da, Kabe’de; sevgi amaçlı, muhabbet amaçlı. Allah’a sevgilerini gösteriyorlar, kullar birbirlerine sevgilerini gösteriyorlar. Mesela oruç tutuyoruz, Allah’a sevgimizi göstermek için. Aşkımızın gücünü göstermek için, sevgimizi tatmin etmek amaçlı. “Senin rızan için yemek yemiyoruz Ya Rabbi” diyoruz. Sevgimizi gösteriyoruz. Şehit oldumu da, Allah onu çok seviyor; “Sen Benim için canımı verdin, Bende seni ebedi cennetime alacağım” diyor. Onun için ben canlarımızın, askerlerimizin şehitlik haberi geldikçe gıpta ediyorum. Her seferinde gıpta ediyorum, Cenab-ı Allah bize de nasip etse diye. Ne büyük şeref, ne büyük güzellik.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "26 Temmuz 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder