21 Nisan 2013

Mehdiyet Gözlerinin Önünde Cayır Cayır Faaliyet Yapacak !


Emin Hocamız, “zaten bu değil midir?” diyor. “Elbette bu çağrıya semi’na ve ateyna”  deriz.  Fakat bu kadar önemli konuda, Mehdi konusunda Kuran, neden açık ve net bir şey bildirmemiştir?” Bildirseydi Hz. Mehdi (a.s)’ı, aklın ihtiyarı kalkar ve Mehdiyet’i engellerler. Mehdi, şu zamanda çıkacak derse Kuran, engellemeye çalışırlar. Cenab-ı Allah, Adetullah’ı hâkim kılmış, öyle mükemmel bir sistem kurmuş ki, Mehdiyet gözlerinin önünde cayır cayır faaliyet yapacak, göz göze bakacaklar, yüz yüze bakacaklar, fakat Hz. Mehdi (a.s)’ı anlayamayacaklar. Mevlana da diyor; “Karşındadır Mehdi, fakat anlayamayacak. Çarşılarda gezer” diyor Peygamberimiz (s.a.v) “Mehdi (a.s) insanları görür, fakat insanlar Mehdi’yi göremezler” diyor. Bediüzzaman da diyor ki; “İmanın nuruyla, belki o eşhası ahir zaman tanınabilir” diyor imanın nuruyla. Kuran’ın açıkça bildirmemesi, Allah’ın sonsuz aklının bir tecellisidir. İsa Mesih (a.s)’da da kapalı bir üslup kullanmıştır Kuran, kapalı bir üslup kullanmıştır, Hz. Mehdi (a.s)”da da öyle.

“Hayatın her noktasına işaret eden Kuran, neden bir kelime de olsa, Mehdilikle ilgili ifade kullanmamıştır.” Bir kelime değil de, binlerce kelime kullanmıştır ama dikkatlice bakarsan. Hızır Kıssası, baştan sona Mehdiyet’i anlatır. Kehf Suresi, baştan sona Mehdiyet’e ayrılmıştır, Süleyman Kıssası Mehdiyet’i anlatır, Zülkarneyn, doğrudan Mehdiyet’i anlatır. Nur Suresi’nin 55. ayeti ve bir çok ayet dünya hakimiyetini anlatıyor ve “Ya Rabbi bize bir lider gönder, bize bir baş gönder” diyor insanlar, ayet. Ne demek? Hz. Mehdi (a.s) özlemi işte bu, Hz. Mehdi (a.s) talebi. Peygamber demiyor bakın, “bize bir lider gönder” diyor, ayet. Ve müminlerin başlarına bir lider seçmesi farz, Kuran ayeti bunlar.

 İttihad-ı İslam farz, bu da Kuran ayeti İttihad-ı İslam’la Kuran ayetini bir araya getirdiğinde, meydana gelen olay nedir? Mehdilik’tir. Müslümanların başına ilk geçecek olan kişi, Hz. Mehdi (a.s)’dır. Nereden anlıyoruz? Kütüb-i Sitte’nin tamamından anlıyoruz. Kuran açık açık anlatmış Hızır Kıssasıyla, Kehf Suresi’yle. Önce küçük sayıda gençler oluşuyor, ufak sayıda, gizleniyorlar, çağlarında deccal var, sonra Hızır Kıssası, Hızır (a.s)’la karşılaşma, sonra dünya hakimiyeti anlatılıyor, safha safha. Bakan, anlar. İmanın nuruyla anlayacaksın. Allah diyor; “Düşünenler için bunda ayetler vardır” diyor. Düşünmeyenler için demiyor, Kuran’ı okuyanlar için demiyor Allah, “Kuran’ı düşünen için” diyor. Okumak ayrı, düşünmek ayrı. Okursan göremezsin düşünürsen görürsün. “Derin derin düşünmezler mi?” diyor Allah. Düşünürsen, bulursun.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder