16 Nisan 2013

Allah'ı Seveceksin, Allah'ın Sevdiğini Seveceksin !


Müminler birbirlerine o kadar sevgi dolular ki, bak Tevbe Suresi 100. ayet, şeytandan Allah’a sığınırım; “Öne geçen Muhacirler” diyor. Hicret etmiş, içlerinde eski Yahudi olan Müslümanlar var. Hıristiyan olan Müslümanlar var, Hıristiyan iken Müslüman olmuş. Yahudi iken Müslüman olmuş. İranlı olanlar var, eski Mecusiler var, Müslüman olmuş. “Öne geçen Muhacirler” hicret ediyorlar. Nereye? ‘Ensar’, onları konaklayan Müslümanlar, evine çağırıyor; kardeş, bölüşüyorlar yiyeceğini, içeceğini, evini. “Ensar ile onlara güzellikle uyanlar” ‘güzellik’ diyor, Allah ne diyor? Güzellik. Hep Allah’ın istediği budur. “Güzellikle uyanlar…” Uyan demiyor, “güzellikle uyanlar.”

“Allah onlardan hoşnut olmuştur.” Sevgi ve güzellik, bak iki konu. Allah bunun sonucunda hoşnut oluyor. Allah’ı seveceksin, Allah’ın sevdiğini seveceksin. “Onlar da Allah’tan hoşnut olmuşlardır ve (Allah) onlara, içinde ebedi kalacakları, altından ırmaklar akan cennetler hazırlamıştır.” Cennet hazır şu an. Yeniden meydana getirilmiyor, hazır. “İşte büyük 'kurtuluş ve mutluluk' budur.” (Tevbe Suresi,100) “Asıl bununla kurtulursunuz, mutlu olursunuz” diyor Cenab-ı Allah.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder