10 Nisan 2013

İttihad-ı İslam'ın Dışında Çözüm Yok !



 İslam’a sarılmanın dışında Ortadoğu’nun kurtuluşu yok. Mesela bize Mısır’la ilgili sordular, Mısır yönetimiyle ilgili sorular sordular “nasıl yapalım? Ne yapalım? Nasıl bir çözüm getirelim? Nasıl bir anayasa düzenlemesi yapalım?” Düşünüyorum; İttihad-ı İslam’ın dışında çözüm yok. Müslümanların başına bir lider gelmesinin dışında bir çözüm yok. Hadi orayı düzelttiğimizi düşünelim, Pakistan ne olacak? Hindistan Müslümanları ne olacak? Fas, Tunus, Cezayir ne olacak, Ürdün ne olacak? Her biri bir alem yani. Ama örnek ülke olarak düşünülebilir, yani Mısır bir uygulama, iyi bir uygulama oluşturarak, güzel bir model oluşturarak yani “Bak burada bunu böyle yaptık, arkası da böyle gelecek” denebilir, o anlamda olur. Yoksa Mısır’la neticeye varılmaz. Mesela turizm çökmüş Mısır’da, onu nasıl yapabiliriz dediler, onu danıştılar. Tamam çözüm alınabilir de,şimdi adama biz desek ki, Kahire’nin temizliği, Mursi demiş ki; “Ben yüz günde hallederim, temizlerim.” Yüz bin gün geçse, temizleyeceği gibi değil, temiz değil, çok kirli yani dini binaları, İslami binaları tenzih ederim, çok kirli binalar.


İttihad-ı İslam’ı zaten bir kere isteyecekler, o farz. İttihad-ı İslam’ı istemeleri, farz. Mesela şimdi önden söylüyorum, Mısır Parlamentosu İttihad-ı İslam’ı kabul edecek. Buyurun haber veriyorum önden. Teklifi götüren biziz, onlar da kabul edecekler. Mısır aslında örnek bir ülke olarak ele alınabilir, öyle gibi görünüyor. Çünkü halkı hakikaten dinamik, canlı. İnşaAllah, güzel bir atak olacak. Kahire’nin o temizliği dedik de, mesela şimdi sokağı temizlesen bile adamın evi temiz değil, adamın üstü başı temiz değil. Üstü başı temiz olmayan adam sokağı nasıl temizlesin?

Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder