04 Nisan 2013

Cenab-ı Allah Küfrün İki Elinin Kuruyacağını Söylüyor!


Şeytandan Allah’a sığınırım. Cenab-ı Allah, Nasr Suresi’nde, “İnsanların Allah’ın dinine dalga dalga girdiklerini gördüğünde” diyor. Demek ki bir zaman gelecek, insanlar Allah’ın dinine dalga dalga girecekler. Zaten 2016 ebcedi de. Bu mucize değil mi? Yeryüzünü oynatacak bir şey bu. Çok acayip bir şey değil mi bu? Yani niye sadece bu ayetlerde bu tarihler var? “İnsanların Allah’ın dinine dalga dalga girdiklerini gördüğünde,” 2016, “hemen Rabbini hamd ile tesbih et.” Elhamdülillah.

Cenab-ı Allah küfrün iki elinin kuruyacağını söylüyor. Ekonomik yönden kurudular, manen kurudular. Şeytan’dan Allah’a sığınırım. Rahman Rahim olan Allah’ın adıyla. Mesed Suresi; “Ebu Leheb'in iki eli kurusun; kurudu ya” diyor. Yani “her yönden kuruyacaklar” diyor Allah, maddi-manevi; ona işaret ediyor. “Malı ve kazandıkları kendisine bir yarar sağlamadı.” 2011 ebcedi, ekonomik krizin devam ettiği yıllar. Malı ve kazandıkları kendisine bir yarar sağladı mı dünyanın? Yarar sağlamadı, değil mi? Şu an perişan vaziyetteler, yani tam anlamıyla bir panik var şu an. Basın bunu pek dile getirmiyor. Ekonomik krizin sebebini bulamıyorlar. İnsanlar içine kapandı. Üretim yok, mahvolmaya doğru gidiyor Amerika, Çin, Avrupa. Bir şey oldu, bir fevkaladelik var. Eşlerin de halis olması gerektiğini Kuran’dan anlıyoruz. Yani odun hamalı gibi eş olmaz, cehenneme götüren eş olmaz, inşaAllah.

“İşte (şu) namaz kılanların vay haline” diyor Cenab-ı Allah, “ki onlar, namazlarında yanılgıdadırlar. Onlar gösteriş yapmaktadırlar.” (Ma'un Suresi, 4-6) Yobazları ne kadar net tarif ediyor. Bak, diyor ki Allah; “gösteriş yapmaktadırlar.” Yobazları bu kadar net anlatan bir ayet, bir düşünün. “İşte (şu) namaz kılanların vay haline,” namaz kılıyor adam, “ki onlar, namazlarında yanılgıdadırlar.” Çünkü yobaz fikirleriyle yanlış şeyler yapıyorlar. “Gösteriş yapmaktadırlar” diyor Allah. Yobazların ana özelliği ne? Gösteriş yapmaları. Gösterişe çok meraklılar.

Kuşlar topluca hareket ettiğinde dün söylemiştik, netice alıyorlar. Kuşlar bir ümmet olarak hareket ediyor, topluca. Allah havadan savunmanın güçlü olacağına da işaret etmiş oluyor. Bak, fil yerde ama havadan savunmaya gücü yetmiyor. Küçük küçük kuşlar ama havaya gücü yetmiyor. Dünyanın şu an en önemli savunma sistemi olarak kabul ettiği hava, hava gücü. Kuran’da da hava gücüne dikkat çekilmiş ve toplu hareketin önemine dikkat çekiyor Cenab-ı Allah. Kuşlar küçük küçük ama toplu hareket ettiklerinde çok net netice alıyorlar. Tek ümmet olarak hareket ediyorlar, bir ümmet olarak. Filler büyük, iyi netice alacaklarını zannediyorlar ama toplu harekete karşı koyamıyorlar.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder