30 Haziran 2012

Bizim Üslubumuz Kuran'dır!


Şimdi Madonna’nın tabii hareketlerinde tavırlarında İslam’a zıt bazı üsluplar olmuştur, küfretmekle olmaz, anlatarak olur o. Bağırıp çağırmakla olmaz. Bunlar aptalca yöntemler. Hatta ayette de vardır; “Size birisi kötü bir söz söylendiğinde, kötü bir hareket yapıldığında, siz ona iyilikle cevap verin, güzel cevap verin” diyor, Kuran, Allah söylüyor bakın; “Size birisi bir kötülük yaparsa, ters bir tavır olursa, ters bir söz söylerse, siz ona güzellikle cevap verin. Birde bakarsın size dost olmuş. Kardeş olmuş, sizden yana olmuş” diyor.  “İyilikle kötülük eşit olmaz. Sen, en güzel olan bir tarzda (kötülüğü) uzaklaştır; o zaman, (görürsün ki) seninle onun arasında düşmanlık bulunan kimse, sanki sıcak bir dost(un) oluvermiştir.” (Fussilet Suresi, 34)

Bizim üslubumuz, Kuran’dır. Küfürle değil. Hatalı bir hareket yaptıysa uyarırız. Komünist, Allah’a, dine hakaret etmiş olmuyor mu? Oluyor. Ne yapıyoruz? İslam’ı anlatıyoruz. Hıristiyan teslisle, İslam’a Kuran’a zıt bir söz söylemiş olmuyor mu? Küfür o söz. Doğrusunu güzelini anlatıyoruz. Ve ikna ediyoruz. Madonna da eğer yanlış bir şey söylediyse, doğrusunu güzelini anlatırız, onu telafi eder. Bağırtı, çağırtıyla olmaz, küfretmekle olmaz.

Daha Türkçesi böyle bağırmakla çağırmakla, küfretmekle, eline sopa alıp dövmekle hiçbir netice alınmaz. İslam’da böyle bir yöntem yok. Resulullah (s.a.v.) zamanında da İslam’a, Kuran’a, Allah’a, Kitap’a zıt hareketler vardı. Küfür doluydu sözleri. Hatta diyor ki Cenab-ı Allah, şeytandan Allah’a sığınırım, Kuran’da ayet var; “Siz onların putlarına küfretmeyin, onlar da sizin Allah’ınıza hakaret ederler” diyor Cenab-ı Allah. Küfürle olmaz. Bu akılsızca bir yöntemdir. İkna ederek, güzel örnek olarak. Mesela biz orada güzel örnek olduk. Çok olumlu oldu. Bütün Yaratılış Atlası’nı da verdim. Diğer kitapları da verdim. Yine görüşmek istedi. Gayet güzel bir ortam oldu. Hidayete vesile olmak için sabır gerekir. Şefkat gerekir. Merhamet gerekir. Güzellik gerekir.


Birde bu insanlar Hz. Mehdi (a.s)’ı kabul ediyorlar, çok büyük bir nimet bu. Ama bu arada tabii evanjeliklerin, işte şunların bunların yönlendirmesiyle, birçok şeyi, yobazların azgınlığıyla, onların küfürbazlığıyla birçok şeyi yanlış anlamışlar ve yanlış uygulamaları oluyor. Ama bizim görevimiz küfrederek, rezalet çıkartarak, ters bir tavır koymak değil. Olumlu örnek olarak, güzel doğruyu anlatarak, iyi ve hoş olanın, isabetli olanın ne olduğunu ortaya koyarak olacaktır. Kuran bize bunu anlatıyor. Bunun dışında bir yöntem yok. Küfür ederek halledin demiyor. Bu ahmakçadır bu mahalle kavgası yapan çakal kadınlar olur. Çakal erkekler olur böyle başörtüsünü toparlayarak koşar birbirlerini yırtarlar, polis gelir, polise de saldırır. Kepazelik yapıyor o ona kurşun sıkıyor o ona kurşun sıkıyor, sille tokat dövüşüyorlar, hayvan gibi bir kısmı hastaneye bir kısmı hapishaneye gidiyor. Bu eşekliktir, öküzlüktür. Çok kolay konuşularak ikna edilecek bir konuyu hayvanca yöntemlerle uygulayıp, birbirlerini mahvediyorlar. Müslüman böyle olmaz. Müslümanlığı aptallığa çekmekte aptalların özelliğidir. Müslüman aptallığa gelmez, akıllı hareket eder.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "10 Haziran 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder