27 Haziran 2012

Adnan Oktar'ın Prof. Hooshang Amirahmadi ile sohbeti


ADNAN OKTAR: Evet maşaAllah. Şeref verdiniz, hoşgeldiniz Hooshang Bey.

PROF. HOOSHANG AMİRAHMADİ: Çok teşekkür ederim davetiniz için. Çok memnunum burada olmaktan.

ADNAN OKTAR: Evet Hooshang Bey İran Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmıştı. İnşaAllah yine katılacak. İran Cumhurbaşkanı olmasını bekliyoruz inşaAllah. Çok değerli, seçkin bir insan. Amerika’da geniş çevresi olan, herkesin tanıdığı, değerli bir siyasetçi aynı zamanda. Hem bilim adamı, hem değerli bir siyasetçi. Kıymetli fikirlerinden istifade etmek istiyoruz. Ben bir soru sorayım da sohbeti başlatalım. İran’la Türkiye’nin birleşmesi, Pakistan’ın birleşmesi, Mısır’ın birleşmesi nasıl olur sizce?

PROF. HOOSHANG AMİRAHMADİ: Tüm Müslümanlar beraber olmalı, dediğiniz gibi Türkiye, İran, Pakistan ama aynı zamanda Endonezya gibi çok büyük ülkeler, Suudi Arabistan, Araplar, Müslümanlar birleşmeli. Türkiye de bu birleşmede öncü rolü oynamalı inşaAllah, öne geçmeli. Çok memnun oluruz bundan, hükümet ve siz çok büyük işler yapıyorsunuz İslam’ın birleşmesi için, Müslümanların birleşmesi için. Sadece yobazlar var, yobazlar biraz sorun çıkartıyorlar. Fakat onlara karşı, aynı zamanda faşizme, komünizme, materyalizme karşı da bir fikri mücadele gerekiyor. Herkes kardeş, İran’da bir deyim vardır; bir ailenin ferdinin başı dertte olduğu zaman, bütün aile bundan rahatsızlık duyar. Hepsi dertte demektir inşaAllah. Müslümanlar için birleşmeliyiz.

ADNAN OKTAR: MaşaAllah, maşaAllah, maşaAllah. Fakat omurga bir öyle başlamasında fayda var herhalde. İlk bir Türkiye, İran, Pakistan, Mısır olduktan sonra arkası gelir inşaAllah. İnşaAllah sizler gibi böyle aydın, kaliteli, insan sevgisiyle dolu, İslam’ın özünü savunan, Asr-ı Saadet Müslümanlığını savunan, sevgiyi, muhabbeti dünyaya yaymaya gayret eden, Hıristiyanlara, Musevilere de şefkatle bakan, onları da bu birlik içerisinde koruyup kollamayı amaçlayan bir ruh içerisinde olduğunuzu biliyoruz. Bu konudaki fikirlerinizi de alırsak ihya oluruz. Güzel olur diye düşünüyorum.

PROF. HOOSHANG AMİRAHMADİ: Tamamen katılıyorum sizin söylediğinize, dediğiniz gibi İslam Birliği’nin başında Türkiye, Pakistan, Mısır olmalı. Fakat ondan sonra da bütün Müslümanlar temsil edecek şekilde Endonezya hepsi birlikte katılmalı inşaAllah.

ADNAN OKTAR: Tabii.  Önce bir başı kurtaralım, sonra gövdeyi kurtaracağız inşaAllah. Ama tabii insancıl, makul insanların lider olması çok önemli. Mesela sizler gibi, kabil-i hitap, konuşulabilen, insani yaklaşımı olan, merhametli, Peygamberimiz’e (s.a.v.) samimi sevgisi olan, kadın düşmanlığına karşı, yobazların kadın düşmanlığına karşı Kuran’ın sevecen yaklaşımını savunan, makul, mantıklı, akıllı insanlara ihtiyaç var. İnşaAllah sizler de bu konuda vesile olursunuz, öncü olursunuz, Mehdi(a.s.)’a hep birlikte talebe oluruz inşaAllah.


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "27 Mayıs 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder