23 Haziran 2012

Biz Kuran Talebesiyiz!


Merhabalar Adnan Bey.” Güzel bir ifade. “Dünyanın en iyi sanatı olan dil sanatını çok güzel kullanıyorsunuz. Koyu Kemalist olduğunuzu çok net biliyorum.” Ben Kemalist değilim, nereden çıkarttın? Ben Müslüman’ım. Atatürk’te Müslüman. Atatürk Kemalist değil, Müslüman evladı. Nereden çıkarıyorsunuz Kemalist’i, yani ne demek Kemalist?


 Atatürk, aklı başında, modern, sevgi dolu, hoş bakışa sahip, yobazlığa karşı, aydın, kültürlü, bilgili bir insan. Kemalist, Adnanist, böyle bir şey yok. Atatürk, bütün milletin inancının bir yansıması. Kemalistlik, Atatürkçülük diye böyle bir olay yok. Atatürk, çok akıllı mübarek bir Müslüman evladıdır, Türk evladıdır. Aklın yolu birdir, en akılcı olan tarzı yaşamıştır, en akıllı olan hareketleri yapmıştır. Aklı başındaki adam ne yapar? Yobazlığa karşı olur, kadınların aşağılanmasına karşı olur, Kuran’ın, İslam’ın iyi anlaşılmasını ister, sevgi doludur, sanatçıdır, neşelidir. Atatürk’te bu insandır. Biz de aynı düşüncedeyiz. Dolayısıyla biz neyiz biliyor musunuz? Kuran talebesiyiz, Resulullah (s.a.v.) nedir? O da Kuran’a tabiydi, Kuran talebesiydi. Biz de Kuran talebesiyiz, Atatürk’te Kuran talebesiydi, bu.






Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "5 Mayıs 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder