23 Haziran 2012

Bakara Suresi 148 _ Fussilet Suresi 53 _ Sad Suresi 88


Bakara Suresi 148, şeytandan Allah’a sığınırım. “Herkesin (her toplumun) yüzünü çevirdiği bir yön vardır. Öyleyse hayırlarda yarışınız.” Bakın, dikkat edin; “Her nerede olursanız,” dünyanın neresinde olursanız olun, “Allah sizleri bir araya getirecektir. Şüphesiz Allah, her şeye güç yetirendir.” “Kuleyni, Ebu Cafer’in bu ayette muhatap olanların, Hz. Mehdi (a.s.)’ın dostları olduğunu belirtmektedir” diyor. Hz. Mehdi (a.s.) talebeleri dünyanın neresinde olursa olsun bir araya geleceklerdir. Ayet buna işaret ediyor diyor. Hadis, inşaAllah.

Fussilet Suresi, 53-“Biz ayetlerimizi hem afakta, hem kendi nefislerinde” bizzat kendilerinde, yani hem dış alemde“onlara göstereceğiz; öyle ki, şüphesiz onun hak olduğu kendilerine açıkça belli olsun. Her şeyin üzerinde Rabbinin şahid olması yetmez mi?” Burada da yine “Hz. Mehdi (a.s.)’ın zuhuru açıkça ayette ifade edilmektedir” diyor Kuleyni. Ebu Cafer’den nakille. Bakın, “hem afakta, hem kendi nefislerinde onlara göstereceğiz; öyle ki, şüphesiz onun hak olduğu kendilerine açıkça belli olsun. Her şeyin üzerinde Rabbinin şahid olması yetmez mi?

Sad Suresi, 88-"Gerçekten onun haberini bir zaman sonra öğreneceksiniz."Bu da “Hz. Mehdi (a.s.)’ın çıkış haberi” diyor. Hz. Mehdi (a.s.)’ın zuhur haberi, “Kuran’da belirtilen budur” diyor. Bakın, "Gerçekten onun haberini bir zaman sonra öğreneceksiniz." Kimden nakil? Ebu Cafer’den-Cafer-i Sadık’tan nakil. "Gerçekten onun haberini bir zaman sonra öğreneceksiniz." Hz. Mehdi (a.s.)’ın zuhur haberini. Kuran ayeti.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "7 Mayıs 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder