27 Haziran 2012

Din zamana uymaz!


Peygamberimiz (s.a.v.) ahir zamanla ilgili hadislerde belirtmiş. Peki ne olmuş belirttikten sonra aynısıyla doğru çıkmış. Şimdi ne yapacaksınız? O kitabı yazan adama sormak lazım. Bir kere mantık bozukluğu en başta. “Zamana uygunluk!” Dinde böyle bir şey olur mu? “Zamana uygunluk!” “Zaman uygun değilse, sahih değildir.” Son derece bozuk bir itikat, son derece bozuk bir ifade. Yani dinle, imanla alakası olan bir söz değil. Ne demek zamana uygunluk? Yüz yıl sonra diyecek ki adam, “bu zamana da uygun değil.” Zaten deccaliyetin yüz yıl sonra yapacağı da o. Zamana uygun değil diye, dinin tamamını kaldıracak. Dinin tamamını kaldırıyorlar zamana uygun değil diye.

Peygamberimiz (s.a.v.) Hz. Mehdi a.s.) ile ilgili hadisleri belirtmiş tamam. Sen diyorsun ki “uydurma hadis.” Tahakkuk etmiş, ne yapacaksın şimdi? Kaç tane? 550 hadis var. Hangi birini gizleyeceksin? Hangi birini reddedeceksin? Kuyruklu yıldızın çıkacağını söylemiş, çıkmış. “O kuyruklu yıldızdan sonra bir kuyruklu yıldız daha çıkacak” diyor, “iki uçlu olacak” diyor. 5000 yıllık yazılı tarihte iki uçlu kuyruklu yıldızdan bahsedilmiyor. Mucize. Zamanını da vermiş, tam verdiği zamanda çıkıyor. Diyor ki bak; “O kuyruklu yıldızın bir özelliği vardır” diyor, “diğer kuyruklu yıldızlardan aksi istikamette gider” diyor. Aynısıyla çıkmış mı? Çıkmış. Şimdi ne yapacaksın, nasıl reddedeceksin? “Bütün kuyruklu yıldızlardan daha parlak” diyor. Bu da doğru çıkmış. “İki ucu da parlak ve kuyruklu” diyor. İki ucu da kuyruklu, Hiç görülmemiş kuyruklu yıldız çeşidi.

 Aynısıyla Resulullah (s.a.v.)’in dediği gibi çıkmış. Şimdi ne yapacaksın? Bak seni daha da sıkıştıracak bir durum var. Kimse onu yazan hoca ismini verse daha iyi olur. O adamın ismini falsan öğrenin siz bana, ben biraz o konuyla ilgileneyim. “O kuyruklu yıldızdan birkaç yıl önce” diyor, “bir kaç yıl süren kuraklık olacak, yağmurlar kesilecek” diyor. Üç yıl yağmurlar kesildi. Adamlar dedi ki; “Küresel ısınma var, bittik” dediler. İşte, gaz ocağı yakmayın, çakmak yakmayın, tıraş köpüğü sıkmayın falan abuk sabuk böyle ilginç şeyler. Ozon delindi, kazan delindi bilmem ne falan bayağı bir şamata yaptılar. “Kızıl ırmağın suyunu size içireceğiz artık.” Sonra ne oldu? Peygamberimiz diyor ki; “Kuyruklu yıldız çıktıktan sonra yağmurlar bollaşacak, bu sefer de yağmurdan şikayet edecekler” diyor, çokluğundan. Şimdi de yağmurun çokluğundan şikayet ediyorlar, ettiler, her yerleri sel bastı. Şimdi sen ne dedin hoca? “Zamana uygunluk!” Zamanı patlattı bu hadis. Aynısıyla doğru çıktı ne yapacaksın? Bak sadece bir hadis, 550 hadisten bir tanesini söylüyorum.

Bütün detaylarıyla, bütün kenarıyla, bütün köşesiyle ucuyla bucağıyla, bak detayları var, uç detayları kenar detayları var. Kenar detayların kenar detayları var. Ekip olarak, bütün olarak, yapı olarak tamamen doğru çıkıyor. Hani uydurmaydı? Sahih olduğunu, olayın tahakkukundan anlamış oluyoruz. Hz. Hasan (r.a.) ve Hz. Hüseyin (r.a.)’ın şehit edilmesini Peygamberimiz (s.a.v.) belirtmiştir. “Hilafetim benden sonra 30 yıl süreceği” onu da söylemiştir, doğru çıkmıştır. Gayb haberleri bir tek hadisler de değil ki Kuran’da da var. Cenab-ı Allah; “Gaybı peygamberlerimden seçtiklerime bildiririm” diyor Allah. Bizanslılarla İranlıların savaşını da belirtmiştir Allah, savaşın nerede olacağını söylüyor Kuran’da. “Dünyanın en alçak yerinde olacak” diyor. “Bizanslılar yenecek” diyor. Yılını da belirtiyor, kaç yılında olacağını da belirtiyor. Aynısıyla doğru çıktı. Hani bilmiyordu Hz. Peygamber (s.a.v.)? Biliyor. Bunlar aklına yatmazsa, imanlarında güçlük çekerlerse, iman etmekte güçlük çekerlerse; ne oldu diyoruz?

“Zaman uygun değil. İnkar edelim.” Olmaz, olmaz. İmam Hatiplerde çocukları ta oralardan batırıyorlar, bitiriyorlar birçoğunu, mahvediyorlar çocukları. Yarı dinsiz hale getiriyorlar bu izahlarla. Dinin imanın özünden çocukları uzaklaştırıyorlar. İnsanlar da İmam Hatib’e gönderdik diye seviniyor çocuğunu. Bu bilgiyle çocuk ne olur? Zamana uygun değil diye hadisleri reddederse nereye gider? Ayet.. Ayeti de kabul etmiyorsun. İmam Hatip’te sor bakalım, Kuran’ın ayetlerinden ben sorsam, bir çok ayeti kabul etmeyecekler, inkar edecekler. Aslında bu adamlarla bir telefon bağlantısı olsa, ben bunları bayağı bir şekle, şemaile sokarım. Kaçarı, göçeri de olmaz canlı yayın olduğu için. Yani yalan da söyleyemez. Yalan söyledi mi açıkça görülür.

Birçok Kuran ayetini kabul etmez bunlar açıkça söylüyorum. Şimdiden söylüyorum. Yani hangi Kuran ayetlerin kabul etmeyeceklerini de sayarım. Zamana uygun değil diye kabul etmeyecektir. Zamana uygun olmaz ki. Zaman dine uyar, din zamana uymaz. Öyle şey olur mu? Zaman dine uyacak, zaman dine uyar. Bütün zamanlar dine uymakla mükelleftir. Din zamana uymaz. Ne kadar zaman varsa tamamı dine uyacak, dünya zamanı içerisinde. Din zamana uydu mu din kalmaz zaten, dinsizlik olur, deccallık olur, başka bir şey kalmaz.





Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "26 Mayıs 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder