03 Haziran 2012

İslam Dini Tahfif Dinidir !


 İslam dini, tahfif dinidir. Hıristiyanlık da tahfifatla gelmiştir, tahfif etmiştir Museviliği. Çok ağırdı teklifleri Museviliğin. Yani insanlar hurafelerle veya ilavelerle Museviliği yaşanamayacak hale getirmişlerdi. Hatta şu anda da Museviliğin hükümlerini yapabilen, bakın dikkat edin, hiçbir Musevi yoktur. Bu, bilinmiyor. Museviliğin hükümlerini yerine getirebilen hiçbir Musevi yoktur.Çünkü çok ağır. Yani bir insanın takatinin üstündedir. Olacak gibi değildir. Bunu kitap haline getirelim. Musevi dini pratikte yaşanabilecek gibi değil. Hiçbir Musevi de yaşayamaz. Ben konuştum da Hahamlarla, hakikaten yaşayamıyorlar.


 Hz. İsa (a.s) tahfif etmiştir, Allah’ın emri ile hafifletmiştir hükümleri, rahatlatmıştır. Resulullah (s.a.v.) gelmiştir, İslam dinini getirmiştir Cenab-ı Allah’ın dilemesi ile. O da daha da güçlü tahfifat yapmıştır. İyice tahfif etmiştir, ferahlandırmıştır” diyor “üstünüzdeki ağır teklif zincirlerini kaldırır” ayet. Yobazlar da tahfifattan çok rahatsız olurlar. Hz. Mehdi (a.s.)’ın da özelliği, tahfifat yapmasıdır. Hadislerde Hz. Mehdi (a.s.)’ın ana görevlerinden birinin bu olduğunu görürüz. Yobazlarla karşı karşıya gelmesinin sebebi odur; tahfif etmesidir dini. Hz. İsa (a.s.)’a, Musevi hahamların, dindarların çok şiddetli karşı olmasının nedeni, ölümcül karşı olmalarının nedeni, öldüremediler ama öldürmeye şiddetle yeltenmelerinin nedeni; dini tahfif etmesidir.“Bu bizim dinimizi öldürdü” dediler, Hz. İsa (a.s) geldiğinde. Hükümlerin hepsini tahfif etti çünkü hafifletti. Hükümleri kaldırıyor. İlave gelmiş hükümlere. Baktılar, çok kolay bir din. “Böyle din mi olur?” dediler. “Böyle bir şeriat olmaz” da dediler. “Dinimizi yok etti bu” dediler.


Aynı şekilde Resulullah (s.a.v.)’de de itiraz o yönde olmuştur, tahfif ettiği için. Mesela müşriklerin de bütün hükümlerini kaldırıyor. Develerin, koyunların falan hükümleri var ya, Kuran kaldırıyor hükümlerini. Çok ağırlarına gitmiştir. “Nasıl din böyle, acayip kolay bir din. Böyle bir din olmaz ki” diyorlar. Namaz kolay, abdest kolay, yaşamak kolay her şey rahat. Ama bu rahatlık onları huylandırdı. Müşriklerin en ağırına giden şey, dinin hafifliyor olmasıydı. Hatta Peygamber Efendimiz (s.a.v.) acayip ağır baskı yaptılar.



Dedi ki Cenab-ı Allah ayette, şeytandan Allah’a sığınırım; müşriklerin baskılarını söylüyor Cenab-ı Allah “az da olsa onlara meyledecektin, eğer seni güçlendirmeseydik” diyor. Müşrikler yeni hüküm istiyorlar. Kuran’da hüküm yok diyor Peygamberimiz (s.a.v.), “sen bir şey söyle o zaman” diyorlar. “Sen kendin bir hüküm getir, ne olur ki” diyorlar. “Ama böyle olmaz, bu çok hafif. Ağırlaştır hükümleri, biz dine uyacağız” diyorlar. “Ama bu hafif hükümlerle din görünümü yok” diyorlar. Müşrikin ve müşrikat. Şimdi de öyle. Hz. Mehdi (a.s.) zuhurunda, Mehdiyet’in gölgesi etrafı sardı. Şimdi Başbakan çıktı, dedi ki: “Biz her mezhepten, her dinden insana aynı mesafedeyiz. Hepsini seviyoruz” Herifler öküz gibi böğürmeye başladılar. “Müslüman’ın söyleyeceği bir şey değil bu” diyorlar. Ağır hükümler istiyorlar. Hıristiyanlardan, Musevilerden nefret edecek, ateistleri öldürtecek, nefret dolu konuşmalar istiyor. Bunu söyleyince, şiddetle karşı olduklarını ifade ediyorlar.



Mehdiyet’in gölgesi, yobaz takımına ızdırap vermeye başladı. Hadiste ne diyor, Medine’deki yobaz başı; “Bu adam bizim dinimizi öldürdü. Tahfif etti. Dini değiştirdi.” Kolaylaştırdı dini diyor yani. Acayip daralıyor. Ağır hükümler getirmesini istiyor Hz. Mehdi (a.s.)’ın.“Mevcut hükümlere en az bir on kat daha hüküm katarsa, onun Mehdiliğini kabul ederiz” diyorlar. “Tahfifat varsa biz asla onu kabul etmeyiz” diyorlar. Dünyadaki mücadelenin kökeninde bu var işte. Müşrikin hoşlanmadığı şey, Kuran’ın kolaylığıdır. Nur Suresi’nin 31. ayetini okuduk, çıt yok. Yobaz takımı, ölüm sessizliğine büründüler.



Ben dedim ki; “genç kız babasının yanında rahat giyinebilir” dedim. Böğürmeye başladılar. Tamam dedim, peki ben susuyorum. O zaman Allah’ın hükmünü açıklayayım dedim, Kuran’ın ayetini. Çünkü ben şerh olarak açıkladım, baktılar ki Allah’ın hükmü çok net. Bunların tahminin de üstünde olduğunu anladılar. Sonra ne diyor adam? “Din böyleyse, Kuran’ın hükmü buysa, ben Müslüman değilim” diyor. Ahir zamanın şiddetini görüyor musun? Nur Suresi’nin 31. ayetini anlamamış Allahualem baya bir kesim, daha yeni anladılar neyi kast ettiğini ayetin. Okuyor ama birçoğu anlamıyor. İki, üç kere okuyunca ben, anladılar ne anlama geldiğini. Bakın, çıtları çıkmıyor. Çünkü onların hurafeci kafasını yerden yere vuran bir hüküm. Ve müthiş bir tahfifat var. Yani hem Hıristiyanlıkta, hem Yahudilikte olmayan bir tahfifat. Dini kolalaştırmış Cenab-ı Allah



.Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "22 Nisan 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder