27 Haziran 2012

Hz Mehdi (as) ve Talebeleri!




Sızıntı. Bakın diyor ki; “Yolların ayrımındasın yavrucuk” diyor, Hz. Mehdi (a.s.)’a. “Şimdi bana müsaade ette, şu badirede bahadırın olayım. Mızrabımı senin için vurup feryadımı duyurayım. Bu fırtına ve bu yangında gerektiği an imdadına koşamadığım için, kaldırım taşı gibi şu mücrim başımı ayaklarının altına koyayım ve bütün mücrimler adına senden özür dileyeyim. Bir keyif uğruna varlığına sebebiyet verenler, etine kemiğine bağlanıp gönlünü unutanları, bir geçici dem için ebediyete kıyanları, ruhuna hoyratlık aşılayıp sefaletini hazırlayanları affeyle yavrucuk” diyor. Yani sen onlara olumsuz bakıp, etkilenme diyor.

Bakın diyor ki; “Rahmet yüklü bulutlarla sulanan avuçlar arasında, bin bir ihtimamla yetiştirilmeye çalışılan fidanlar büyümektedir.” Talebelerin gelişiyor diyor. “Tabii ki o bahçede zararlı otlar yaşayamayacak kuruyup gidecektir.” Yani dinsiz, ateist düşünceler yok olacaktır diyor. “Kafası kadar, kalbi kadar hissiyatı ince duru kimseler bu umumi hercümercin sona erdiği haberleriyle geleceklerdir. O kahramanın eteklerinde tutunmasıyla insanlık kainatta dönen dolapların altında ezilmekten korunacak, umumi nizamı bilecek ve ayak uyduracak, buna uyamamanın neticesi olan başarısızlık onun doğurduğu ümitsizlik ve bundan tevellüt eden bedeni ve ruh hastalıklarından kurtulacaktır” diyor.

“Yeni bir nesil geldi dünyaya, bembeyaz bir perde, yemyeşil bir zemin, masmavi sema. Güneş gülümsemekte, yıldızlar tebessüm etmekte. Bu nesil insanları, varlıkları sürura kavuşturacak. Geleceği karanlık görenlere, bitmiş olanlara, ölmüş olan ruhlara hayat nefyedecek. Kırılmış kalplere hayat bahşedecek. Yeis ve ümitsizlik içinde çırpınan.” Bu Zaman Gazetesi’ndeki tipler iyi düşünsünler, ilgili kişiler. Bakın; “Yeis ve ümitsizlik içinde çırpınan çaresiz kalan asrımız insanlarına taze bir irade kaynağı olacak.” İrade sunacak onlara diyor, kararlılık. “İnsanlık hak ve haysiyetini unutmuşlara, hürriyet şarkısıyla esarete düşenlere istikamet ve işaret taşı vazifesi üstlenecek ve insanlık semasına giden yolda numune-i imtisal olacaktır.”

“Bahtiyarız, bu nesil içinde bulunma fırsatı var.” Yani Hz. Mehdi (a.s.) talebeleri içinde. “Bahtiyarız, ebedi hayattar olma imkanımız var. Allah’ım acizliğimle, nankörlüğümle, cehaletimle bu bahtiyarlar arasına giremezsem” diyor. Hz. Mehdi (a.s.) talebeleri arasına giremezsem, “hiç olmazsa cesedimi onların omuzları taşısın ve benim için; ‘bu bizim cenazemizdi’ desinler. Belki o zaman biraz olsun hafiflerim” diyor, maşaAllah. Fethullah Gülen Hocamız’ın


.Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "15 Mayıs 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder