27 Haziran 2012

İttihad_ı İslam Farzdır!


DİDEM HANIM: Hocam, Yeni Şafak Gazetesi, hergün internet sayfasının ön kısımlarında Hayrettin Karaman Hocamızın, ‘birleşmek farz, bölünmek haramdır’ ve ‘İttihad-ı İslam farzdır’ yazılarını yayınlıyor ve bu konuyla ilgili tüm yazılarının linklerini veriyor.


ADNAN OKTAR: Helal olsun Hayrettin Karaman Hocama, koçyiğit, aslan, maşaAllah.Çok güzel. Peygamberimiz (s.a.v), Huneyn’de Müslümanlara karşı savaşan kabile reisine yüz deve veriyor Peygamberimiz (s.a.v). “Bu esnâda, kabîle reisi Mâlik Tâif'teydi” diyor rivayette. “Hz. Peygamber (s.a.s.) Hevâzin heyetine: “Eğer Mâlik, gelir de Müslüman olursa” diyor Peygamberimiz (s.a.v), ferman buyuruyor, “bütün ailesi ve mallarından başka ayrıca 100 de deve veririm” diyor, buyurdu. “Mâlik bu haberi duyunca, gelip Müslüman oldu. Çocuklarıyla birlikte, bütün mallarını ve 100 deveyi alarak kabîlesine döndü. Resulullah (s.a.v) onu kabîlesine âmil (zekât toplama memuru) tâyin etti” diyor. Hani fakirdi Peygamberimiz (s.a.v)? Bakın, yüz deve, kendi malından yüz deve veriyor. “Resulullah (s.a.v) Mekke'nin fethinden sonra Müslüman olmuş ama kalbi İslam’a tam ısınmamış olan Kureyş ileri gelenlerine ganimetten paylarına düşenden ayrı olarak, Beytü'l-mal hissesinden de bol miktarda bağışta bulundu.


Bunlar uzun yıllar, Resulullah (s.a.v)'e düşmanlık hareketinin öncülüğünü yapmışlar, Mekke'nin fethinden sonra Müslüman olmuşlardı. Ancak gönülleri İslam'a ısınmamıştı. Müellefe-i kulûbdenilen bu kimselerin sayısı 30 kadardı. Resulullah (s.a.v) bunların bir kısmına 100'er deve ile münasip miktar gümüş verdi. Ebû Süfyan ile oğlu Muâviye, Ebû Cehil'in oğlu İkrime, Amr oğlu Süheyl, Ümeyye oğlu Safvan, Ebû Talha oğlu Şeybe bunlardandır. Diğer kısmına ise, durumlarına göre 50'şer veya 40'ar deve, uygun miktarda gümüş verdi Peygamberimiz (s.a.v)” diyor. Hem Beytü’l malı hem de kendi malından veriyor, inşaAllah. Peygamber Efendimiz (s.a.v) zamanında yine, adamın biriyardım talebinde bulunmuş,“Peygamberimiz(s.a.v) o kişiye iki dağın arasını dolduracak kadar koyun verdi” diyor. Koyun sürüsü. Hani malı mülkü yoktu?




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "19 Mayıs 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder