27 Haziran 2012

Hz Mehdi (as) Mezhepleri Kaldıracak!


Onun (Hz. Mehdi (a.s)'nin) döneminde din tamamen rey'den arınmış olarak eski hüviyetini kazanacaktır.” Yani “benim kanaatim şu, benim kanaatim bu” herkesin bir reyi, kanaati var.Bu kanaatler kalkacak, diyor. Reyden tamamen arınacak, kanaatler kalkacak. Eski hüviyetini kazanacak, diyor. İlk hüviyeti, sahabe dönemindeki. “Vereceği birçok hükümlerde ulemanın mezheplerine muhalefet edecektir.”Ulemanın, mesela; Hanefi, Hambeli, Maliki, Şafi, Şii, Vahabi hepsine muhalif.  “Bundan dolayı ondan (Hz. Mehdi (a.s)’dan) uzak duracaklardır.” Aman kardeşim uzak dur, çok tehlikeli. Çoluğunu çocuğunu da uyar. Aman, sakın! Sakın yanaşmayın, diyor. 

“Zira zanlarına göre, gerçekten Allah imamlarından sonra bir müçtehid bırakmadığını kabulleneceklerdir...” (Muhyiddin Arabi, "Futuhat-El Mekkiye", 66. bab, c. 3, s. 327- 328). Yani, daha büyük alim gelmez artık, diyorlar. En büyük alim benim kendi alimimdir, hocamdır, kendi mücaddidimdir. Ondan başka da müceddid olmayacağı için asrın müceddidi benim hocamdır, diyeceklermiş. (Muhyiddin Arabi, "Futuhat-El Mekkiye", 66. bab, c. 3, s. 327- 328). Başka da alim kabul etmeyecekleri için Mehdi’yi kabul etmeyecekler, diyor. Yani herkes kendi alimini, kendi hocasını en son alim olarak görecek bir çok kişi, diyor. O yüzden de Hz. Mehdi (a.s)’ı kabul etmeyecekler. Şu anda da öyle.
“Mehdi, dini Peygamberin (s.a.v.) zamanında olduğu gibi aynen tatbik edecek. Yeryüzünden mezhepleri kaldıracak.” Mezhep kalmıyor. “Halis ve hakiki dinden başka hiçbir mezhep kalmayacak.” Yobaz ne yapıyor? Kıvranıyor onu görünce. Din gitti, diyor. “Onun düşmanları içtihad alimlerinin taklid edenleri olacak.” Yani şu an ulemalar ne yapıyorlar? İçtihat alimleri kim? İmam Hanefi, İmam Hambeli, İmam Malik, İmam Şafi onun mukallidi. Mesela alim hoca ama onun mukallidi. Onu taklit ediyor. Mezhebe uyuyor. Hz. Mehdi (a.s)’ın düşmanları kim oluyormuş? İçtihat alimlerini taklit edenler olacak, mezhebe uyanlar olacak. “Çünkü onlar Hz. Mehdi (a.s)'ın mezhep imamlarının tersine hükmettiğini gördüklerinde” tam tersi. İmam Hanefi’nin tersi, Hambeli’nin tersi, Maliki’nin tersi, Şafi’nin tersi. Bazı yerlerinde uyar, bazı yerlerinde de tersi. “İmamlarının tersine hükmettiğini gördüklerinde bundan hoşlanmayacaklar, fakat karşı da gelemeyecekler. Onun manevi gücünden çekindikleri için ister istemez hakimiyetine boyun eğecekler.”diyor.

Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "20 Mayıs 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder