30 Haziran 2012

Kehf Suresinde işaret edilen Cami!


DİDEM HANIM: İnşaAllah Hocam. Şahin Alpay, Başbakan Erdoğan’ın bölge ülkelerine tavsiye ettiği laikliği, Türkiye’de uygulama konusunda hiç de istekli olmadığını iddia ederek, kendince şöyle deliller verdi; “Dindar nesiller yetiştireceğiz beyanı, yeni eğitim kanunu ile İmam Hatip okullarının orta kısımlarının yeniden açılması, müfredata eklenen seçmeli ders Peygamber (s.a.v.)’in hayatı, Çamlıca’ya görkemli bir camii inşa etme vaadi, opera, müze, okul, çocuk yuvalarına mescid yapılması zorunluluğu getirilmesi. Bunlar Başbakan’ın dini, siyasete alet ettiğine dair iddialara da yol açmakta” dedi.

ADNAN OKTAR: Operalar son derece makul. Mesela beş bin kişilik opera. Şimdi oraya Müslüman gitmeyecek mi? Adam nerede namaz kılsın? Tuvalete mi gidip namaz kılsın? Nerde kılacak yani? Her yerde bunu sıkıntısı çekiliyor, her otelde, orada burada. Tabii ki bir mescid gerekir. Beş metre kare, on metre kare olsa bile yeter. Burada münasebetsizlik yapmanın bir alemi yok ki. Her türlü ihtiyaç karşılanıyor, sakat olan kardeşlerimize imkanlar sağlanıyor, Hıristiyanlar için küçük kilise ayarlanıyor. Müslüman için de cami olsun, ne olur yani? Bir mescid olsun. Ne mahsuru var?


 Deseler ki, “oraya yabancılar için kilise yapacağız küçük”, ‘tamam, çok iyi olur ‘ derler. Sinagog yapılacak dendi mi, çok iyi olur diyorsun. Mescid olduğunda, havlara hopluyorsunuz. Çamlıca’ya camii yapılacak. Kehf Suresi’nde "Onların üstüne bir bina inşa edin, Rableri onları daha iyi bilir." Onların işine galip gelen (sözleri geçen)ler ise: "Üstlerine mutlaka bir mescid yapmalıyız" dediler.” Onların üstüne bir cami yapın diyor. Bir ekip diyor ki, onlardan bir ekip. Ne yapalım diyorlar Ashab-ı Kehf ortaya çıkınca-ki, şu an ortaya çıkmıştır Ashab-ı Kehf, “onlardan bir kısmı, onların üstüne bir cami yapalım.” Bu cami, işte Kehf Suresi’nde işaret edilen cami, o camidir. Ve bu cami yapılacak. Kuran’ın işareti var buna. Yani bu bir sırdır, söyledim, inşaAllah. “Altlarına da bir bina yapalım” diyor. O da yapılacak. O binanın ne olduğunu da sonra söyleyeceğim, inşaAllah.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "10 Haziran 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder