23 Haziran 2012

Cin Suresi 24 _ Tevbe Suresi 33 _ Nur Suresi 55 _ Kasas Suresi 5


Cin Suresi, 24-“Sonunda onlar” kafirun ve kafurat, münafıkun ve münafukat, iblisun ve iblisat“Sonunda onlar, kendilerine vaat edileni” neydi vaat edilen? Hz. Mehdi (a.s.)’ın çıkışı, “vaat edileni gördükleri zaman, yardımcı olmak bakımından kim daha zayıfmış” hani diyorlar ya ‘Hz. Mehdi (a.s.)’ın talebelerinin sayısı az, nasıl yapacaklar?’ diyor. Bakın,  “yardımcı olmak bakımından kim daha zayıfmış ve sayı bakımından kim daha azmış artık öğrenmiş olacaklardır." Yani az olanların nasıl onları dize getirdiğini öğrenecekler diyor Allah ayette. Bu da yine İbrahim El Kumi’nin tefsirinde belirtiyor. ‘Kaim’in ortaya çıkışı, Hz. Mehdi (a.s.)’ın ortaya çıkışında gerçekleşecektir’ diyor. Yine rivayet.

Tevbe Suresi, 33-“Müşrikler istemese de O dini (İslam'ı) bütün dinlere üstün kılmak için elçisini hidayetle ve hak dinle gönderen O'dur.” ‘Bu ayette yine Hz. Mehdi (a.s.)’a yöneliktir’ diyor hadiste.

Yine Nur Suresi-55, şeytandan Allah’a sığınırım, “Allah, içinizden iman edenlere ve salih amellerde bulunanlara va'detmiştir:” Kime? İman edenlere. Bir de samimi olanlara vaat etmiştir, Allah’ın vaadi. “Hiç şüphesiz” diyor Allah. Şimdi bazı insanlar şüphe eder ya. Allah diyor ki, “hiç şüphesiz” diyor, “onlardan öncekileri” Hz. Mehdi (a.s.) ve talebelerinden öncekiler kim? Hz. Süleyman (a.s.) ve Hz. Zülkarneyn (a.s.)“onlardan öncekileri nasıl 'güç ve iktidar sahibi' kıldıysa,” dünya hakimi yaptıysa, “onları da yeryüzünde 'güç ve iktidar sahibi' kılacak” nerede yapacakmış Cenab-ı Allah? Yeryüzünde. Bütün dünyada. Ne yapacak? Güç ve iktidar sahibi, “kılacak, kendileri için seçip beğendiği dinlerini kendilerine yerleşik kılıp sağlamlaştıracak ve onları korkularından sonra” hapsedilme, dövülme, sövülme, iftira edilme, takip edilme“korkularından sonra güvenliğe çevirecektir.” Bütün dünya huzur içinde olacaktır diyor. Onların özelliğini Allah belirtiyor; “Onlar, yalnızca bana ibadet ederler” şirk koşmazlar“ve bana hiç bir şeyi ortak koşmazlar.” Hiçbir yobazı, şunu bunu ortak koşmazlar. Ne yapıyorlar? Sadece Kuran’a göre hareket ediyorlar. “Kim bundan sonra inkar ederse, işte onlar fasıktır.” Yine hadiste, ‘bu ayet de Hz. Mehdi (a.s.)’ın zuhuru ile ilgilidir’ diyor. ‘Hz. Mehdi (a.s.)’a işaret eden bir ayettir’ diyor.

Kasas Suresi, 5-“Biz ise” diyor Cenab-ı Allah,“yeryüzünde” bütün yeryüzünde“güçten düşürülenlere” Kim? Hz. Mehdi (a.s.) ve talebeleri. Ne yapılıyorlar? Hapsediliyorlar. Dövülüyorlar, sövülüyorlar, sayıları az.“güçten düşürülenlere lütufta bulunmak, onları önderler yapmak” Ne demek? Dünya yöneticisi yapmak. “ve mirasçılar kılmak istiyoruz”diyor, yani “bütün dünyanın mirasçısı kılmak istiyoruz” diyor. Yine ‘bu ayette Hz. Mehdi (a.s.)’ın zuhuru ile ilgilidir’ diyor hadiste. El-Kafi’de, Ebu Abdullah’tan geliyor rivayet. Ebu Abdullah, sahabelerden. El-Kafi’de geçiyor.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "7 Mayıs 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder