02 Kasım 2012

İslam Aleminin Başına Mutlaka bir Lider Getirilmeli!


RAMZİ A KHOURY: Diğer beni çok endişelendiren bir konu da, çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu ülkelerde yaşayan Hıristiyanların durumu özellikle de orta doğuda. Bu konudan cevaplarınızda bahsettiniz ama mesela Irak’taki Hıristiyanları öldürdüler birçok yerde, Filistin’de Hıristiyanlar atmosferin kendileri için değiştiğini düşünüyorlar. Kendileri için endişeliler. Suriye’de de oradaki Hıristiyanlar da bu yeni rejimin devrileceğini yerine İslamcı bir rejimin geleceğini ve onların da baskı göreceğine inanıyorlar. Böyle bir endişeleri var. Dolayısıyla Hıristiyanlar ve Müslümanlara bu konuda bir mesajınız var mı?

ADNAN OKTAR: Tek bir lider olursa, Müslümanların başında muhatap o olur. Şuan da Müslüman aleminde muhatap yok. Yani her ülkede binlerce muhatap var, bir çok alimler var, hocalar var, şeyhler var. Ama Müslüman aleminin yetkili bir muhatabı yok. Tek bir tane yetkili bir muhatabı olursa ki o Hz. Mehdi (a.s)’dır. Ona bu tip bir olay geldiğinde konu zaten kökten çözülür. Zaten böyle bir olay olmaz, olsa bile hemen hallolur. Ama şu an, kulağı olmayan gözü olmayan, beyni olamayan bir sistem var gibi görünüyor. Çünkü başsız İslam alemi, lidersiz. Her yerden bir ses geliyor. Kimi başka türlü yorumluyor, kimi başka türlü yorumluyor, kimi Hıristiyan düşmanlığı yapıyor, kimi Musevi düşmanlığı yapıyor, kimi dinsizlere saldırıyor, kimi kendi arkadaşlarına kendi mezhebinin dışındaki insanlara saldırıyor. Kimi Vahabi düşmanı, kimi Şii düşmanı, kimi Sünni düşmanı, bir çılgınlık dalgası hakim.

 Bu, bir kısım Hıristiyanlarda da var, bir kısım Musevilerde de var, böyle bir çılgınlık ruhu. Ama tek bir lidere bağlandıklarında İslam aleminde hemen bir sükunet, hemen bir dinginlik, hemen bir sevgi barış, kardeşlik ve demokrasi ortamı olur. Hz. Mehdi (a.s)’in tek bir sözüyle her şey hallolur. Avrupa bunu şu an hafife alıyor ama bir süre sonra buna mecbur kalacak. Amerika hafife alıyor ama bir süre sonra mecbur olacak. İş işten geçmeden, olaylar felaket boyutuna varmadan, bu sözümün dinlenmesi lazım. İslam aleminin başına mutlaka bir lider getirilmesi gerekiyor. Bu da herhangi bir kişi olamaz. Hiç başka kimseyi İslam alemi kabul etmez, Hz. Mehdi (a.s)’in dışında hiçbir lideri kabul etmezler. Arasınlar bulacaktırlar. Hz. İsa Mesih (a.s)’ı da ararlarsa, bulacaktırlar. Ama sözümü dinlemezlerse kıyamet kapıda, felakette kapıda Allah esirgesin.

RAMZİ A KHOURY: Çok teşekkür ederim Sayın Adnan Oktar, sorularımı cevapladığınız için ve programınıza katılmakta çok güzeldi.

ADNAN OKTAR: Bende teşekkür ederim, çok memnun oldum, şeref duydum, onur duydum. İnşaAllah, yine görüşürüz. Türkiye’ye de bekleriz.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "22 Eylül 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder