04 Kasım 2012

İmam Mehdi Zamanının Tek Adamıdır!



Abdülaziz bin Müslim şöyle rivayet etmiştir Resulullah’tan (s.a.v.) ferman buyuruyor, diyor ki;“İmam Mehdi, dinin düzeni, Müslümanların onurudur.” Dine düzen getiriyor, Müslümanlara onur getiriyor. “Münafıkların kinini üzerine çeker. Hz. Mehdi (a.s) ne yapıyormuş? Münafıkların kinini üzerine çekiyormuş. Ne kadar it, kopuk, çakal takımı varsa, ne kadar ahlaksız, haysiyetsiz varsa,Hz. Mehdi (a.s)’a kin duyuyor, nefret ediyor, hakkında dedikodu yapıyor, aleyhine yazılar yazıyor, kendi aralarında güya kendilerince zarar verecekler. “Münafıkların kinini Mehdi üzerine çeker. Kafirlerin mağlup olmasının vesilesidir.” Yani küffarın, Allah’a inanmayanların, ilimle, akılla, çünkü kan akıtmıyor Hz. Mehdi (a.s). İlimle, akılla mağlup olma vesilesidir.

“İmam Mehdi zamanının tek adamıdır. Hiç kimse onun seviyesine erişemez, hiçbir alim onunla boy ölçüşemez. Onun benzeri ve eşi, biri olmaz” diyor, Resulullah. “Fazilet sıfatıyla belirginleşir, bütün faziletler onda toplanmış olur. Ama o” diyor Peygamberimiz (s.a.v.), imam Mehdi “bu üstünlükleri, bunları isteyerek ve çalışarak elde etmiş değildir.” Yani ilimle gidip akademide eğitim görerek veyahut bir medresede eğitim görerek, hocalardan ilim alarak, araştırma yaparak, çok gayret ederek, çok çalışarak değil, bilakis bu faziletleri veren yüce bahşedici olan Allah tarafından ona, İmam Mehdi’ye has kılınmış özelliklerdir.” Bazı cahiller, bazı kişilerin Mehdi olması için uğraşması gerektiğini, işte çok gayret edersen Mehdi olursun gibi böyle cahilce ve akılsızca ifadeleri oluyor. Çok çalışma, çok gayret ve çok okuma, üniversite bitirme, hocalardan ders alma, medreselerde eğitim alma, öyle bir olay yok. Mehdi, Mehdi olarak yaratılıyor, konu bu. Allah onu, Mehdi yaratıyor. Haliyle, şekliyle, tipiyle, bedeniyle, tarihiyle, geldiği şehir itibariyle, küfrü yenmesiyle, Allah onu Mehdi yaratıyor, vesile ediyor onu.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "25 Eylül 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder