24 Kasım 2012

Allah (cc) Kendisi İçin 'Biz' Diyor!


ADNAN OKTAR: Hocam, Allah Kuran’ı Kerim’de ‘Ben’ diye buyuruyor, ‘biz’ diye buyuruyor. Biz çoğul anlamına gelmez mi? Biz ne manaya geliyor. Cenab-ı Hak ‘Biz’ derken ne manaya geliyor. Cevap verebilir misiniz?” Kadir Yüksel.
Her yer her şey Allah’ın tecellisidir zaten. Biz mesela Cebrail’e emrediyor Allah, Biz böyle dedik diyor. Ama söyleyen O, Cenab-ı Allah. Cebrail haberi getiren. Peygamberimize, Peygamberimiz de halka bildiriyor. Ama o bir üsluptur, Arapçada da vardır, Türkçede de vardır. İnsanlar konuşurken, bizim de bilgimiz dahilinde der. Biz de biliyoruz der. Halk arasında bu bir dil bilgisi kuralıdır, üsluptur. Biz derken, genellikle daha hoş bir anlam verir, daha değişik bir anlam verir.
 Şahsın bizzat kendi için “Biz” olarak kullandığını biliyoruz, Arapçada da, Türkçede de. Allah da Kendisi için “Biz” diyor. İhtişamlı duruyor, o da çok güzel bir hitap. Ama Kendisi’nin Bir ve Tek olduğunu zaten çok açık açıkladıktan sonra “Biz” demesini hiçbir mahsuru yok ve dilbilgisi kurallarına göre de çok ihtişamlı olduğuna göre, güzel bir üslup olduğuna göre, Arapçada da kullanıldığına göre, tekil için “Biz” kullanıldığına göre; Osmanlı Padişahları hep “Biz” diye söylerler. Mesela bizim buyruğumuz diyor. Kendi buyruğudur yani, inşaAllah. 
Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder