04 Kasım 2012

Allah'ın İlmi Bütün Dünyayı Kaplayacak!



Kuran, Tevrat, Zebur ve İncil’de Hz. Mehdi (a.s) isimli kitaptan okuyorum. Tevrat’ta Hz. Mehdi (a.s)’ın adı, Shiloh; ‘gönderilmiş olan, Allah’ın armağanı’ anlamına geliyor. Shiloh; ‘gönderilmiş olan, Allah’ın armağanı’. Bir başka ismi Yinnon; ‘adı dünyanın sonuna kadar yaşayacak olan.” Adı kıyamete kadar bilinecek, o anlamda. “Adı dünyanın sonuna kadar yaşayacak olan Yinnon.” Haninah; ‘inayet, lütuf, Allah tarafından kutsanmış anlamında’. Haninah, Hz. Mehdi (a.s)’ın bir ismi. Allah’ın inayeti, lütuf, Allah tarafından kutsal hale gelmiş. Bir başka adı Manehem; rahatlatıcı, teselli eden.” Dünyayı rahatlatan, dünyayı teselli eden. Anarşiyi, terörü kaldırıp insanlara huzur veren.

 İnsanların acılarını ve dertlerini ortadan kaldıran, onları taşıyan, acılarını dertlerini taşıyan anlamında Manehem. İlk ismi Shiloh; gönderilmiş olan, Allah’ın armağanı. “Shiloh’un döneminde tüm dünyanın tek meşguliyeti Allah’ı bilip tanımak olacak.” (Kralların Kanunları 12:5) “İnsanların yüzlerinde sonsuz sevinç olacak. Onların olacak coşku ve sevinç, üzüntü ve inilti (acı) kaçacak.” “Yinnon’un döneminde (Hz. Mehdi (a.s)’ın döneminde) batıni gerçekleri insanlar kavrayacaklar.” “Ve insanların kapasitesi el verdiğince Yaratıcı’nın aklını idrak edecekler.” Allah’ın aklını el verdiğince idrak edecekler. “Çünkü şöyle yazılmıştır: Yeryüzü suyun denizi örtmesi, kaplaması gibi Allah’ın ilmiyle dolacağı için,” “Allah’ın ilmi bütün dünyayı kaplayacak” diyor, “ulus ulusa kılıç kaldırmayacak, savaş eğitimi yapmayacaklar.” Yani tatbikat, “askeri tatbikatlar yapılmayacak” diyor Tevrat’ta. (Yeşaya 2:2-4, Mika 4:1-3) “Topladıkları silahları yakacaklar. Küçük büyük okları, kalkanları, yayaları, sapanları, mızrakları ateşe atacaklar. Yakmak için silahlarını kullanacaklar.” Silah kalmıyor. “Çölde sular fışkıracak, ırmaklar akacak bozkırda.” Bozkır ama ırmak akıyor.

Aynısı hadislerde de var. “Kızgın kum havuza, susuz toprak pınara dönüşecek.” Mesela Suudi Arabistan’da kızgın kumların üstünde uçsuz bucaksız havuzlar var. Koca koca yüzme havuzları, süs havuzları. Allah, “buğdaya sesleneceğim ve onu çoğaltacağım” diyor. “Ben yaratacağım buğdaydaki çoğalmayı” diyor. “Ağaçların meyvesini, tarlaların ürününü çoğaltacağım.” Allah çoğaltacak. Hz. Mehdi (a.s)’ın döneminde, Shiloh’un döneminde, “ne kıtlık ne savaş olacak.” Ekonomik kriz de yok, savaş da yok. “Ne kıskançlık ve ne rekabet olacak.” Hasetlik de kalkıyor.

 Mesela bu kadınların kıskançlığı, insanların kıskançlığı kalkıyor. Rekabet de kalkıyor. Hırs yok. “Çünkü iyi olan şeyler bolca olacak.” Çok fazla olacak. “Ve tüm memnuniyet verici şeylere toz kadar rahat ulaşılacaktır.” Peygamberimiz (s.a.v)’in dediğinin aynısı. “Yol boyunca beslenecek, her çıplak tepede otlak bulacaklar.” “Her yer yeşillik olacak” diyor. Mesela yollarda, istasyonlarda yiyecekler, şunlar, bunlar, lokantalar. “Acıkmayacak, susamayacaklar.”


Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "27 Eylül 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder