26 Kasım 2012

Hz Mehdi (as)'ın Fiziksel Özellikleri!


 “Mehdi’nin omuzları geniştir. Dişleri parlaktır. İnce ve güzel burnu vardır. Alnı geniş ve parlaktır. Omuzları bir kaya kadar sağlamdır. Yanakları daha az dolgun gözükür.” Yani daha içe çökük yanakları. “Uykusuz kaldığından dolayı bazen solgundur” diyor yüzü Hz. Mehdi (a.s)’ın. “Kasları kavisli ve güçlüdür.” Kuvvetliymiş kas yapısı. “Saçları kulağının üzerinde kıvrılır.” Şu bölgede kıvrım meydana geliyor. Yani hafif kıvırcık, hafif dalgalı saçları uzadığında.

“Dudakları mükemmeldir” diyor Peygamberimiz (s.a.v), “ve güzeldir” diyor. “Hem mükemmel hem de çok güzel” diyor dudakları için. “Görünüşü güzel ve yakışıklıdır” diyor. Peygamberimiz (s.a.v) bayağı sevmiş Hz. Mehdi (a.s)’ı. Bu ifadeler sevgisinin şiddetini gösteriyor. “Yüzü iffet nuruyla ve görkemle doludur.” Yani “ihtişamlı bir yüze sahiptir” diyor. “Görkemlidir yüzü” diyor. “Görkemli bir lider görünüşü vardır.” Yani herhangi bir insan gibi değil de “hissedilir” diyor Peygamberimiz (s.a.v), baktın mı görkemli bir lider görünüşü vardır. Yani karizması olan bir insan. “Bakışları farklıdır.” “Etkileyicidir” diyor Resulullah (s.a.v).

Görmeden konuşmadan olmaz bu Allahualem, sohbet etmişler. Gözlerine dikkatlice bakmış demek ki Resulullah (s.a.v). Bak; “Bakışları farklıdır, güzeldir. Sesi güçlü ve nefes kesicidir” diyor. Sesini de çok beğenmiş Resulullah (s.a.v). “Nefes kesicidir sesi” diyor. Ama bu sevgiden, çok sevdiği için Resulullah (s.a.v). Acayip seviyor Hz. Mehdi (a.s)’ı. Sürekli övüyor, sürekli onunla ilgili konu oluyor. Sahabeler sürekli tutuyorlar Peygamberimiz (s.a.v)’i çeşitli yerlerde; “Ya Resulullah bize Mehdi’yi anlat.” O da her seferinde anlatıyor. Defalarca soruyorlar, bir daha, bir daha soruyorlar. Dikkat edin, hadislerde o kadar çok sormuşlar ki alametini. Kaç defa sorulur? Onlar da çok sevdiği için ısrarla soruyorlar. Ama her sorduğunda Peygamberimiz (s.a.v) bir detay veriyor.



Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın  A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder