02 Kasım 2012

'Allah Dilemedikçe Siz Dileyemezsiniz.'



 Kanunu yaratan Allah. Allah kanuna tabi değildir. Kanun Allah’a tabidir. Allah yüzlerce kanun, fizik kanunu yaratabilir. Yüzlerce fizik dışında kimya kanunu yaratır. Yerçekimi kanununu değiştirir. Tersine çevirir. Tamamen kaldırır. Dolayısıyla Allah’ın bir kanuna tabi olması, mecbur olması diye bir konu yoktur. Ama adetullahı Cenab-ı Allah biz imtihan olurken muhafaza ediyor. Adetullahın devam etmesi imtihan için gerekli. Ama imtihan bitti mi “yepyeni bir yaratışla sizi yaratıyorum” diyor. Artık yeni kanunlar var. Yeni fizik kanunları var. Yeni kimya, biyoloji kanunları var. Yeni bir tarih oluşturuyor Allah. Yeni bir sosyal yapı oluşturuyor. Her şeyi değiştiriyor. Yeni mantık örgüsü geliştiriyor. Mantığı değiştirir Allah. Mesela rüyada mantık vardır. Çok makul gelir insana. Bir mantık verir Allah. Yani çok abuk sabuk şeyler bile çok mantıklı gelebilir insana. Herkes bilir, değil mi? Rüyadan kalktığında o mantıksızlar kendi de şaşıyor.

 Peki, rüyadayken ona kendi dünyasındaki mantıksızlığı gösterseydik ne yapardı? Ona da şaşardı. O da hayretine giderdi. Onu da mantıksız bulurdu. Çünkü kendi oradaki mantığıyla o çelişmiş oluyor. Mantığı yaratan da Allah’dır. Mantık kanunlarını, mantık kurallarını da Allah yaratır. Dolayısıyla Allah’ın istediği kadar bilgiye ulaşabiliriz. “Ruhtan size az bilgi verildi” diyor, Allah mesela. Fazla bir bilgiye ulaşamayız. Allah’ın dilediği kadar. Ama cennet de zaten sevgi yurdu, Allah’ı sevmek, Allah’ın bizi sevmesi, hakim olan budur. Yani bunun dışında da biz her şeyi öğrenmek durumunda değiliz. Allah’ın yarattığı kadarını öğrenebiliriz.

Kaderde bize verdiği bilgi kadarını öğrenebiliriz. Kaderin dışındaki bir bilgiye asla ulaşamayız. Mesela şu an konuşuyorum. Kaderdeki Allah’ın konuşturmasını konuşuyorum. Bunun dışında konuşamam. Daha dedemin dedesinin dedesi yaratılmadan ben bu konuşmayı yapmıştım. Kaderimde olduğu için bu konuşmayı yapıyorum. “Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz.” diyor Cenab-ı Allah. “Nutku veren Allah” diyor, “nutku yaratan Allah’tır” diyor. Allah “konuşmayı ben yaratırım” diyor. Yani biz istesek konuşamayız. Allah yaratır. Ren TV’ye bu kadarlık bilgi yeter şimdilik, inşaAllah. Asıl bizim çocuklar anlatsınlar detaylı bilgiler.




Bu yazı, Sayın Adnan Oktar'ın, "23 Eylül 2012tarihinde A9 TV'de yaptığı sohbet programından alınmış bir bölümdür. Sohbetin tamamını  bu adresten seyredebilir veya deşifresini okuyabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder